Destinație de vis pentru mini-vacanță, pe potecile din Munții Bucegi. Recomandările Salvamont Bușteni – FOTO

0
ceata_79717.jpg

ceata_79717.jpg

Pentru cei care nu au ales să meargă la mare în mini-vacanță, dar vor să scape, cel puțin pentru câteva ore de monotonia din Ploiești, le recomandăm o destinație de vis, pe potecile din Munții Bucegi. Înainte de a pleca la drum, salvamontiștii din Bușteni vă recomandă să vă informați cu privire la traseul ales. 

Vara este anotimpul perfect pentru parcurgerea unui traseu în Munții Bucegi. Chiar dacă DN1 este aglomerat în această perioadă, o drumeție la munte este o destinație de vis pentru această perioadă.

Citește și: Trei destinații pentru drumeții de weekend, în Prahova

Înainte de a pleca la drum, salvamontiștii din Bușteni recomandă turiștilor să se intereseze despre traseul ales, pentru a cunoaște din timp gradul de dificultate.. 

În plus, la munte, la altitudini de peste 1800 de metri, vremea este totuși capricioasă. Chiar dacă am scăpat de atenționarea de cod galben, din senin se poate porni o ploaie torențială.

Citește și: Legenda neștiută a Cascadei Urlătoarea – FOTO, VIDEO

„Primul sfat este să urmeze întocmai indicatoarele amplasate pe traseele montane și să nu se abată de la drum. În plus, echipamentul trebuie să fie unul de munte. Zilnic, în această perioadă, am avut două – trei intervenții, pentru acordarea de prim-ajutor unor persoane care s-au accidentat din neatenție și au suferit entorse sau fracturi. Pe platou, ieri, a fost ceață și a plouat. Prin urmare, înainte de a pleca la drum este bine ca turiștii să se intereseze de condițiile meteo”, a precizat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni.

Pe lista traseelor recomandate pentru această perioadă figurează poteca până în Valea Urlătorii Mici, sub Cascada Urlătoarea, însă în această perioadă sunt accesibile toate traseele marcate din Munții Bucegi.

20190608_172037_4aac1.jpg

brazi_df04a.jpg

busteni_fa6e0.jpg

frumusete_71ea8.jpg

busteni_0d877.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău