fbpx

bebeluși-morți_4520d.jpg

Povestea bebelușilor morți la Maternitatea Ploiești care au fost îngropați creștinește de abia miercuri, după ce au zăcut la morga spitalului mai bine de un deceniu, este una cumplită, în contextul în care au fost abandonați la naștere. Pentru îngroparea lor a fost nevoie de o hotărâre judecătorească.

Informația inițială a fost că este vorba despre zece copii morți care au zăcut la morga Maternității mai bine de un deceniu.

Citește și: Zece copii morți la Maternitatea Ploiești din 2006 până acum nu au fost îngropați din cauza birocrației

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ulterior, autoritățile au anunțat că este vorba numai de opt copii morți.  De vină pentru o astfel de situație, fără precedent la nivelul Ploieștiului, ar fi, spun cei care s-au ocupat de rezolvarea acestui caz, o serie de proceduri birocratice.

„La asemenea probleme ne confruntăm cu proceduri birocratice care, din punctul meu nu-și au rostul. Astăzi am reușit să îngropăm, după 12 ani, opt copii care s-au născut morți și care au fost abandonați de către părinți imediat după naștere.  Procedurile au impus un termen atât de lung întrucât există niște cerințe legate de exercițiul drepturilor părintești, cerințe care se pare că sunt facultative în ceea ce privește unii părinți”, a susținut avocatul George Botez, consilier local, cel care a participat la slujba de înmormântare. 

Copiii morți au zăcut, unii din 2007, alții din 2009, în congelatorul de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, timp în care s-a încercat găsirea unei soluții pentru îngroparea creștinească a lor.

„S-au încercat diferite proceduri, prin intermediul Poliției, de identificare a părinților, de a-i convinge să-și ia și să-i îngroape creștinește și, din păcate, au refuzat. Atunci, datorită faptului că a trecut foarte mult timp de la momentul în care ei se născuseră, a fost nevoie de o procedură judiciară, care a început în anul 2015, care a fost finalizată în 2019, prin care judecătorul a dispus obligarea Serviciului Local de Evidența Populației să elibereze documentele necesare. Evident, a fost un proces pur formal, pentru că asta este cerința legii, și cea mai mare problemă a fost că părțile în acest proces au fost și părinții acestor copii, cei care, așa cum spuneam înainte, nu au avut niciun fel de interes față de acești copii”, a susținut Botez.

La rândul lor, reprezentanții Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești au susținut că nu au avut altă soluție decât să respecte procedura. 

„Noi ne-am luptat ca acești copii să fie înhumați”, a precizat Alina Popescu, managerul interimar al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești. 

Citește și: Slujbă religioasă și înmormântare pentru copiii ținuți în morga Maternității Ploiești timp de 13 ani. FOTO-VIDEO

Miercuri, la Cimitirul Mihai Bravu a avut loc slujba creștinească și îngroparea micuților, în prezența consilierilor locali George Botez și Marilena Stanciu, precum și a directorului tehnic al SGU Ploiești, Cristinel Schiopu.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg