fbpx

cimitirul-mihai-bravu_cdf89.jpg

Situația celor zece copii care au murit în decursul timpului la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, ale căror cadavre au fost ținute, timp de 13 ani la morga unității medicale, a ieșit de abia astăzi la iveală, când în baza unei hotărâri judecătorești au fost eliberate documentele necesare pentru înhumare.

UPDATE: După ce inițial s-a spus că este vorba despre zece copii morți care au fost ținuți mai bine de un deceniu la morga Maternității, autoritățile au precizat că este vorba de opt bebeluși morți. Miercuri, trupurile neînsuflețite au avut parte de o slujbă creștinească și de înmormântare la Cimitirul Mihai Bravu din Ploiești.

Citește și: Cum a fost posibil ca bebelușii morți de la Maternitatea Ploiești să zacă la morgă mai bine de un deceniu - VIDEO

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Totul a fost pus pe seama faptului că, neexistând identitatea copiilor decedați, nu au fost eliberate documente necesare pentru înhumare.

„Este vorba de cei pe care părinții nu i-au luat acasă”, a susținut dr. Călin Boeru, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie.

Citește și: Zece copii morți la Maternitatea Ploiești din 2006 până acum nu au fost îngropați din cauza birocrației - UPDATE

Președintele ședinței Consiliului Local Ploiești, consilierul George Botez, a afirmat că situația a fost lămurită astăzi, în sensul că au fost eliberate documentele necesare pentru înhumare, de abia după ce instanța a decis că se impune acest lucru.

Cei zece copii decedați, care au fost ținuți 13 ani la morga spitalului, din motive pur birocratice, vor fi înhumați creștinește, astăzi, în Cimitirul Mihai Bravu din Ploiești. 

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg