Din pricina conflictului din Ucraina, Şahtior a fost nevoită să plece din Doneţk şi să joace meciurile de pe teren propriu la Lvov sau la Kiev, în funcţie de competiţie. Arcadie Zaporojanu, un fin cunoscător al situaţiei din Estul Europei, nu prevede o revenire a Şahtiorului "acasă". Mai mult, Zaporojanu spune că Şahtior ar putea chiar să dispară de pe prima scenă a fotbalului european deoarece 70% dintre afacerile lui Rinat Ahmetov, patronul clubului, au rămas blocate în zona de conflict.

 

"Din păcate sunt pesimist în ceea ce priveşte revenirea Şahtiorului la Doneţk. Nu cred că în timpul apropiat va reveni acasă, să joace la Doneţk. Sunt prea mari divergenţele politice, e totul ruinat acolo, infrastructura, tot. Stadionul a rămas în picioare, dar nu cred că în următorii cinci ani vor reveni. Nu cred că Ahmetov va mai putea susţine echipa, patronul de la Şahtior are 70% din afaceri în zona de conflict. Se vor concentra mai mult pe jucători din academia proprie şi poate doi-trei străini, dar nu de valoarea lui Fernandinho, Matuzalem, Jadson sau alţi fotbalişti de clasă", a declarat Arcadie Zaporojanu la ProSport LIVE.

În acest context, prinde tot mai mult contur scenariul conform căruia Mircea Lucescu ar urma să plece la finalul sezonului de la Şahtior. Tehnicianul român are deja o ofertă concretă de la Trabzonspor, turcii chiar anunţând că antrenorul în vârstă de 70 de ani va prelua echipa din vară. Mircea Lucescu a declarat în numeroase rânduri că nu-i convine situaţia în care se află echipa şi a condiţionat rămânerea la Şahtior de revenirea echipei pe DonbassArena.

Presa turcă a notat că Trabzon îi pune la dispoziţie lui Mircea Lucescu un buget de 100 de milioane de euro anual, un salariu stagional de 6 milioane pentru fiecare dintre cei trei ani de contract şi aducerea lui Răzvan Lucescu. Răzvan ar urma să preia postul de antrenor în al treilea an de contract al tatălui său, Mircea urmând a deveni director tehnic.

 

 

sursa: prosport.ro