legume.jpg

Mai multe gospodării din Prahova au fost inundate cu produse petroliere. Legumele localnicilor sunt compromise.

Un localnic din satul Pisculești ne-a trimis imagini cu grădina de legume măturată de apa infestată cu produse petroliere.

”Reziduurile petroliere nu pot veni din altă parte decât de la un canal de deversare de la rafinăria Petrobrazi. Ca să ascundă poluarea, au trimis o echipă de lucrători cu motocoase să tundă iarba”, susține Savu Niculae, care ne-a trimis și imagini cu zona afectată de poluare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Apa infestată cu reziduuri a ajuns și în beciul omului.

Cel mai probabil, apa infestată cu astfel de reziduuri a ajuns și în râul Prahova.

O situație similară s-a produs și în colonia Brazi.

Potrivit primarului comunei Radu Leonaș, din cauza ploii torențiale, stația de epurare a rafinăriei nu a mai făcut față, astfel încât apa a refulat inclusiv în apartamentele de la parter ale blocurilor din colonia Brazi, racordată la canalizarea Petrobrazi (detalii și FOTO AICI).

Observatorulph.ro a solicitat punct de vedere de la Garda de Mediu Prahova și reprezentanților OMV Petrom.

VIDEO Grădinile de legume, distruse de apa infestatî cu reziduuri petroliere


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.