pensionar-barometern.se_.jpg

O aplicație a Casei Naționale de Pensii permite unui angajat să afle vârsta la care se poate pensiona.

Potrivit legislației în vigoare, vârsta legală de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Există însă și posibilitatea pensionării anticipate, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare sau atunci când are stagiul complet de cotizare, de 35 de ani.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

O aplicație a Casei Naționale de Pensii indică vârsta de pensionare doar prin introducerea datei nașterii și a sexului. 

De exemplu, o persoană născută în data de 25 august 1977 rezultatele sunt următoarele:

Dată pensionareStagiu minimReducere cuantum
Pensie limita de vârstă August 2042 Cel putin 15 ani  
Pensie anticipată Incepand cu August 2037 Cel putin 43 ani  
Pensie anticipată parţial Incepand cu August 2037 Intre 35 ani si 43 ani Intre 30% si 0%

 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Social
  • Miercuri, 05 Decembrie 2018
  • De Marius Nica

Punctul de pensie nu mai crește la 1 ianuarie 2019

Anunțată inițial pentru 1 ianuarie 2019, măsura de majorarea a punctului de pensie va fi amânată pentru toamna anului viitor din cauza măsurilor de austeritate bugetară. Informația apare într-un...