fbpx

SHE-WAS-THE-FIRST-WOMAN-IN-HISTORY-WHO-GAVE-BIRTH-TO-OCTUPLETS.-YOU-WILL-REMAIN-BREATHLESS-WHEN-YOU-SEE-THEY-LOOK-LIKE-AND-HOW-MANY-OF-THEM-SURVIVED-…-AMAZING.jpg

O adevărată isterie naţională s-a declanşat în cazul ajutoarelor primite de “mamele eroine”. Saci întregi de dosare întocmite de femei cu mai mult de 3 copii ajung zilnic la Ministerul Muncii. Mamele solicită un ajutor financiar inexistent în legislaţie.

În ultimele zile și pe adresa redacției noastre au sosit foarte multe întrebări legate de documentele pe care trebuie să le depună o mamă care are mai mult de trei copii, pentru a obține indemnizația de mamă eroină. Invariabil, răspunsul este același: nu trebuie să depuneți nimic, pentru că acest ajutor nu există!

Sumele variază între 600 şi 1000 de lei. Femeile susţin că au primit un formular tipizat fie de la cunoştinţe, fie prin mijloacele de transort în comun l-au completat şi acum aşteptau să primească banii. Nimeni nu va primi nimic - susţin consternaţi reprezentanţii Ministerului Muncii pentru că nu este aprobat prin lege un astfel de ajutor.

A existat ”Proiectul privind ajutorul pentru mamele eroine”, care a fost depus în 2016 în Parlament, dar nu a fost încă adoptat. Potrivit acestuia, femeile care au născut de la trei copii în sus ar urma să primească o indemnizaţie viageră de până la 50%din salariu mediu net pe economie. Cu alte cuvinte între 630 de lei şi 1000 de lei. Deşi proiectul nu a devenit lege, în toată ţara au apărut deja formulare pe care femeile să le completeze şi să le trimită alături de documentele justificative - la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Conform știrileprotv.ro, în localitatea Poarta Alba din judeţul Constanţa, sute de mame cu 3 sau mai mulţi copiii au trimis scrisori către Ministerul Muncii, iar acum aşteaptă să fie anunţate că vor primi sutele de lei. Unii cred că vor primi inclusiv un cadou, un medalion.

Este inutil să mai comentăm în ce direcții s-ar duce banii, dacă un astfel de proiect ar fi adoptat și ce evoluție demografică ar înregistra România. Nu este nimic ”eroic” în a face copii pe bandă rulantă, iar cei care iau asemenea decizii trebuie să își asume și consturile aferente, atât timp cât ceilalți cetățeni nu au nicio obligație în a susține financiar o astfel de gogomănie electorală.

mama-eroina-isi-duce-cei-sase-copii-la-scoala-pe-o-bicicleta-cu-sase-locuri-portland_4.jpg

mamele-cu-patru-sau-mai-multi-copii-primesc-bani-si-ordinul-mama-eroina.jpg

012f40d54f7ace66495ff381c294e796_XL.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg