Conducerea Consiliului Județean Prahova a anunțat că în acest an va aloca suma necesară pentru cumpărarea unui tramvai nou care va fi dat în folosință Primăriei Ploiești prin TCE.

 

Dacă actuala administrație își va onora promisiunea, pe străzile din Ploiești ar putea circula modelul Imperio, produs de Astra Vagoane Arad, acesta fiind și primul tramvai modern, cu podea 100% joasă produs în România.

Modelul este produs în cooperare cu firma Siemens şi are un design modern la standardele tehnice actuale, potrivit prezentării de pe pagina producătorului. Prețul unei garnituri depășește 1,5 milioane de euro.

Tramvaiul Imperio are cel mai mic consum energetic din lume pentru tramvaiele din clasa sa, respectiv de 0,63 de KW/ kilometru, consumând de patru ori mai puțin în comparație cu tramvaiele care circulă în prezent în Ploiești. În plus, beneficiază și de un sistem de recuperare a energiei la frânare. Un vagon are lungimea de 27 metri și lățimea de 2,5 metri.

 

Capacitatea totală este de 216 călători, dintre care 44 au locuri pe scaune, fiind dotat cu sistem automat de climatizare.

Vezi mai jos o galerie foto

 

 

 

Eveniment
  • Joi, 19 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

BNS va declanșa de luni proteste la Ploiești

Principala nemulțumire care va conduce la declanșarea de proteste, inclusiv la Ploiești, o reprezintă decizia guvernanților de a trece în sarcina angajaților a obligației de plata a dărilor către...