Ploieșteancă deranjată de slujbele religioase amplificate în cartier de boxe: ”E normal așa ceva?!”

13

O cititoare ne-a sesizat disconfortul produs astăzi locuitorilor de pe strada Carpenului din Ploiești de transmiterea în boxe a slujbei religioase de Sfântul Ilie de biserica din zonă.

”În fiecare zi de duminică, dar și astăzi, când este hram, în curtea bisericii Sfântul Ilie sunt scoase boxele și se transmite slujba la un nivel de decibeli mult peste limita admisă. Mă simt ca într-o țară de musulmani, care sunt chemați la megafoane la rugăciune.

Eu lucrez de acasă și vă spun sincer că nu m-am putut concentra din cauza zgomotului. Mă gândesc și la mamele cu copii mici, care ar trebui să doarmă la ora la care se ține slujba la un nivel sonor maxim” a fost mesajul ploieștencei.

Reamintim că în urmă cu mai mulți ani, Parohia Sfinții Voievozi din Ploiești a fost obligată de instanță să dărâme clopotnița, după ce mai mulți ploieșteni au dat în judecată biserica, deranjați de zgomotul produs de clopot (detalii AICI).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

13 COMENTARII

 1. Si pe mine ma deranjeaza acest lucru. Si, in general, incercarea aceasta de a ni se baga biserica pe gat! (in scoala, in politica, in mass-media si, dupa cum se vede, chiar si in timpul liber). Cine are chef de ascultat slujbe, sa mearga la biserica! Este aceeasi mentalitate ca a manelistului care-si pune muzica sa se auda in tot cartierul, a cocalarului cu BMW care-si ambaleaza motorul de scoala tot cartierul in picioare etc…Lasati-ne sa ne alegem singuri preferintele!

 2. Inseamna ca nu esti crestin autentic daca te deranjaza sa auzi slujba de la biserica.Dar cand facem cu totii pacate nu ne plangem ca le facem in fata autoritatilor.Nu-ti convine sa se auda slujba la o astfel de intensitate,mergi in padure si stai si ai grija de fiarele salbatice ca sa nu mai coboare in zonele de locuinte.Stai in padure,imblanzeste animalele salbatice si lupta impotriva taierii padurilor,dar si impotriva constructiilor.Asta e singura sansa sa scapi de biserica in caz ca nu suporti biserica

  • Si ce, sunt obligat sa fiu crestin autentic?! Sunt cetatean intr-o tara libera si sunt ce vreau eu sa fiu. Daca vrei sa stai intre crestini, du-te la manastire! Nu suntem stat taliban!! Si nu ma duc in padure deoarece stau in casa mea proprie!! Si in casa mea fac ce vreau eu si ascult ce vreau eu. Nu stiam ca religia e obligatorie!!

 3. Si ce daca,lumea nu trebuie sa doarma duminica sau de sarbatori legale cand preotul face slujba in fata lui Dumnezeu,toata lumea se roaga,se canta rugaciuni si psalmi inalte drept multumire pentru toate si inca mai tine Dumnezeu lumea in viata astfel ne-ar fi nimicit pana acuma cu sfarsitul lumii! Eu dorm mult dimineatapana cand aud ca bate clopotele Bisericii gata sa inceapa slujba ma scol imediat,Dumnezeu ma poate pedepsi daca nu ma scol!

 4. Petre Țuțea spunea că: „Fără Dumnezeu, omul este decât un animal care vine de nicăieri și se îndreaptă către nicăieri.”
  O societate fără Biserică va deveni în scurtă vreme o pădure a animalelor sălbatice în care toate mizeriile vor fi permise.
  Oamenii dracului au început să ridice glasul împotriva Bisericii Lui Hristos!
  Luați aminte!!!

 5. Nu este normal. Evenimentele religioase trebuie sa se desfasoare numai in interiorul bisericii, fara a deranja locatarii blocurilor din vecinatate. Poate autoritatile se vor gandi la aceste aspecte urmare a acestui articol.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău