Prima slujbă în lăcașurile de cult după starea de urgență. Reguli pentru respectarea distanțării sociale, la Biserica Înălțarea Domnului din Ploiești – FOTO

După două luni de restricții cu privire la intrarea în biserici, credincioșii au avut voie să participe la slujbe. Bineînțeles, nu oricum. Masca de protecție și respectarea distanțării sociale sunt două dintre măsurile obligatorii pentru limitarea răspândirii Covid-19. La Biserica Înălțarea Domnului/Eroilor din Ploiești au fost efectuate marcaje în curtea lăcașului de cult.

Starea de alertă, declarată la nivel național, prevede o serie de măsuri în vederea respectării distanțării sociale, precum și legate de obligativitatea purtării de măști în spațiile închise.

În acest weekend au avut loc primele slujbe la care credincioșii au avut voie să ia parte. Nu oricum, însă, fiind stabilite măsuri clare pentru respectarea distanțării sociale.

La Biserica Înălțarea Domnului/Eroilor din zona de vest a Ploieștiului au fost realizate marcaje în curtea lăcașului de cult.

„În aceasta dimineață, între 08:00 și 12:00, Utrenia și Sfânta Liturghie se vor săvârși în aer liber. Florile desenate în fața bisericii marchează distanța pe care o veți păstra față de ceilalți. Vă rugăm să purtați permanent masca de protecție. La finalul rugăciunii comune veți avea ocazia să intrați în biserică și să vă închinați. Vă așteptăm să ne rugăm aievea împreună!”, este mesajul transmis pe pagina de socializare a Bisericii Înălțarea Domnului/Eroilor din Ploiești.

Foto: Sursă – Facebook – Biserica Înălțarea Domnului/Eroilor Ploiești

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău