Mai poți să-ți înmatriculezi mașina în Prahova? Teoretic da, practic cum ți-e norocul. Pățania unui șofer

0

Un ploieștean ne-a sesizat o situație neplăcută prin care a trecut recent când a încercat să-și înmatriculeze mașina în Prahova. În ziua când s-a prezentat la Serviciul de Înmatriculări Auto din Ploiești, pe 23 martie, în baza unei programări online, proprietarul mașinii a fost trimis acasă pentru că ”e stare de urgență și nu se mai lucrează cu publicul”. Astăzi a constatat că serviciul funcționează chiar și cu program prelungit! În plus, se fac și programări online!

Sesizarea cititorului:

”Bună ziua. Vă supun atenției o întâmplare neplăcută prin care am trecut recent, încercând să-mi înmatriculez mașina. Eu am avut programate făcută la DRPCIV PTAHOVA în data de 25.03.2020, la ora 14: 25, confirmată de ei prin email. Am fost prezent la ora 14:00 în fața clădirii DRPCIV însă nu mi s-a permis accesul și, implicit nu am fost lăsat să-mi depun actele. Am fost trimis acasă pentru că e situație de urgență și nu se lucrează cu publicu. OK, am înțeles situația. Astăzi am sunat din nou la ei și am aflat cu stupoare că au program cu publicul, dar că trebuie să fac o nouă programare. Aș vrea ca polițiștii de serviciu în data de 25 martie să fie trași la răspundere pentru că și-au bătut efectiv joc de mine!”

Potrivit site-ului instituției, programul de lucru cu publicul este de luni până vineri între orele 8:30-19:00, iar programările online se pot face în continuare, primul interval disponibil fiind vineri, 3 aprilie.

Totodată, Prefectura Prahova reamintește că, în conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României  nr.195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență, conform dispozițiilor art.12 alin.(1) din Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020.

Aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare/examinare/preschimbare permis de conducere (ex. certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicală autorizată-fișa medicală, dosar școlarizare etc.) care vor expira pe perioada stării de urgență.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău