Pune PUNCT violenței domestice! Care sunt sfaturile Avocatului Poporului Ploiești pentru a scăpa de coșmarul fizic și psihic, LIVE, la 12.00, pe www.observatorulph.ro

0
mirabela_0ad12.jpg

mirabela_0ad12.jpg

„La început a fost frumos, simțeam că nu pot trăi fără el. Cu timpul, au început certurile între noi și a venit și prima palmă. Jignirile erau aproape la ordinea zilei…Palmele s-au transformat în bătăi zdravene. Ce să fac, unde să plec? Este casa lui, salariul meu nu-mi ajunge nici să-mi achit facturile, simt că nu mă pot descurca singură Între timp, a apărut și-un copil…”. O poveste pe care ați mai citit-o, ați auzit-o. O poveste care pare etern valabilă.

O poveste care ar fi trebuit să fie de dragoste. Dar a încetat de la primele jigniri, prima palmă, primele constrângeri. Iubirea nu înseamnă violență! Peste 700 de ordine de protecție au fost eliberate, în 2019, de către polițiștii prahoveni și instanțele de judecată din județ. Un număr mare, însă cel al persoanelor care sunt victime ale violenței domenstice este, cu siguranță, mult mai mare.

Multe dintre ele nu vorbesc! De jenă, de teamă sau pentru că li se pare normal ca asta să fie atitudinea în familie.

De multe ori, poate c-au simțit să-și ia câteva haine și să plece. Dar cum și unde? Le-au tot repetat că sunt niște inutile, că dacă n-ar aduce ei bani în casă, ele ar muri de foame. Vor mai suporta un pic, poate, se vor mai potoli și ei…

O atitudine greșită! O palmă atrage noi și noi palme. Iar variante pentru a spune STOP violenței conjugale există. Care sunt pașii de urmat pentru a scăpa de spaima „călăului“, vom afla LIVE, de la ora 12.00, de la invitatele www.observatorulph.ro, Mirabela Mălescu – reprezentant al Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploiești și de la Paula Oprea – Asociația „Compassion &Care”

Foto:

mirabela_e03e4.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău