M2E3YjRmYjhiMGU2MWI2YmY0NDU5ZTcxYjc=.thumb.jpg

Anunțată inițial pentru 1 ianuarie 2019, măsura de majorarea a punctului de pensie va fi amânată pentru toamna anului viitor din cauza măsurilor de austeritate bugetară.

Informația apare într-un proiect de ordonanță de guvern prin care se vor lua numeroase decizii de austeritate bugetară, inclusiv înghețarea salariilor și suspendarea acordării tichetelor de vacanță pentru bugetari (detalii AICI).

Astfel, potrivit documentului care poate fi descărcat de AICI,” începând cu data de 1 ianuarie 2019 valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei și începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și va fi de 1.265 lei”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tot de la 1 septembrie 2019 va crește cu 10% și pensia socială minimă, de la 640 lei cât este în prezent până la 704 lei.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.