Suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă, retrase de la vânzare din magazinele Mega Image

0

Autoritățile au anunțat retragerea de la vânzare din magazinele Mega Image a mai multor sortimente de suplimente alimentare, după ce producătorul a constatat că aveau un nivel periculos de oxid de etilenă, potrivit stirileprotv.ro.

UPDATE Reacția companiei Alevia, după ce mai multe loturi de suplimente alimentare contaminate cu oxid de etilenă au fost retrase din Mega Image

”Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare produsele: ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 40CP, ALEVIA CALCIU MAGNEZIU ZINC 20 PLIC, ALEVIA CALCIU D3 40CP cu loturile menționate mai sus.

Retragerea produselor de pe piață și rechemarea acestora de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatându-se rezultate necorespunzătoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilenă”, a anunțat Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

”Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produsele. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsele cu datele menționate mai sus până la data de 10.09.2021”, se arată în documentul autorității.

Potrivit listei publicate de ANSVSA, majoritatea magazinelor în care au fost puse la vânzare loturile de produse Alevia se află în București.

ANSVA a anunțat în ultimul timp zeci de cazuri de produse alimentare contaminate cu oxid de etilenă retrase de la vânzare din marile lanțuri de magazine.

Oxidul de etilenă este un gaz extrem de toxic, cu puternic effect cancerigen, interzis deja în Uniunea Europeană, dar care se găsește cu preponderență în pesticidele folosite la tratarea anumitor produse folosite apoi în procesul de fabricație al alimentelor care apar ulterior ca și contaminate.

sursa: stirileprotv.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău