fbpx

61995872.jpg

Cantități uriașe de somn și crap ajung în România din Italia și Spania, țări în care aceste specii nu se consumă din cauza substanțelor cancerigene depuse în țesuturile peștilor.

În ediția de ieri a emisiunii ”România te iubesc”, difuzată de Pro TV, a fost prezentată o anchetă privind peștele toxic braconat în Italia și Spania, care este ”albit” în acte și trimis în România, unde este vândut la tarabă și chiar în supermarketuri.

Biologii italieni auu prezentat dovezi clare, analize de laborator care arată ca peştele trimis în ţara noastră, de pe urma braconajului, e de fapt un peşte toxic.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

61995869.jpg

Un peşte prins în ape poluate, unde şi scaldatul e interzis de către autorităţile italiene. Aurul braconierilor e reprezentat de crap, plătica, amur, dar mai presus de toate, de somn. Regele fluviului, prădătorul superm al acestor ape e din păcate şi cel mai poluat, susţin specialiştii.

Biolog: “Sunt studii făcute în special pe fluviul Po, care arata clar prezenta metalelor grele în corpul peştilor din anumite specii. Dintre acestea, somnul este cel mai cercetat, pentru că este un peşte foarte gras. ”

Citește articolul integral AICI

sursa foto: captură Pro TV

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg