SPITAL_8926e.jpg

În plină epidemie de gripă, peste 10.000 de persoane din Prahova au fost diagnosticate în numai o săptămână cu o serie de afecțiuni ale aparatului respirator. Cele mai multe au fost viroze respiratorii, iar cele mai puține cele cu gripă tip A și B.

Potrivit informațiilor trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP Prahova), în intervalul 03-09 februarie 2019, au fost raportate de către medici 724 de cazuri de gripă, dintre care 38 au avut nevoie de internare. Cele mai multe, 8817, au fost infecții acute ale căilor respiratorii superioare. În acest caz, pentru 67 de pacienți s-a recomandat tratamentul în spital.

Medicii au mai identificat și raportat pneumonii acute la 1104 pacienți, dintre care 127 s-au soldat cu internări.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În rândul prahovenilor, în acest sezon, au fost înregistrare trei decese: o femeie, în vârstă de 65 de ani, și doi bărbați de 46, respectiv 26 de ani. Toți trei aveau condiții medicale preexistente și nu erau vaccinați anti-gripal. Detalii AICI

Foto cu caracter ilustrativ

SPITAL_1d213.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg