- Publicitate -

Scandal între senatorii prahoveni Savu şi Chivu / Citeşte aici de ce se acuză reciproc

savu_chivuÎntre senatorii prahoveni Daniel Savu (PSD) şi Serioja Chivu (UNPR) a izbucnit un adevărat scandal, după ce Chivu a solicitat înlocuirea lui Savu din Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Senatorul UNPR şi-a motivat cererea cu o selecţie de anchete din presa locală şi centrală care-l vizau pe Daniel Savu. Acesta din urmă a postat pe blogul său răspunsul pentru Chivu, pe care-l acuză de tranzacţii petroliere dubioase. Citiţi mai jos atacurile celor doi politicieni prahoveni:
Scrisoarea senatorului Chivu:
Domnule Daniel Savu,
Observ cu mirare cum unii dintre colegii mei parlamentari au complet abolit orice simt al ridicolului si se erijeaza constant in victime, din dorinta de a parea opiniei publice mai curati decat sunt.
Iar daca unii dintre ei aleg calea luptei romanilor intre romani, altii nu mai contenesc in a se bate cu pumnul in piept in privinta probitatii, atunci cand faptele sugereaza exact contrariul.
Ca parlamentar, stimate coleg, nu ma “enervez foarte tare” decat atunci cand constat ca unii dintre colegii mei incearca sa ofere opiniei publice o cu totul alta imagine decat aceea a realitatii.
Nu eu am ordonat sau publicat nenumaratele articole care puneau la indoiala activitatea dumneavoastra, majoritatea facute publice ani de zile la rand inainte de aparitia scandalului din Vami. A insinua acum cu totul altceva este nu numai ridicol, dar si caracterizat de lasitate.
Am considerat de datoria mea sa initiez un demers necesar  catre Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, precum si catre Comisia comuna permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, tinand cont de juramantul pe care toti il facem- as vrea sa cred cu maxima seriozitate si sinceritate- la preluarea mandatului.
Astfel, pentru a nu se aduce grave prejudicii atat imaginii Parlamentului Romaniei, cat si institutiei nationale a Serviciului Roman de Informatii, am solicitat, si nu in calitate de “executant”, asa cum insinuati domnule Savu, analiza acestei sesizari in regim de urgenta, precum si luarea masurilor ce se impun, atat timp cat nenumaratele articole din presa locala si nationala au tras semnale de alarma in privinta activitatii, comportamentului, conduitei si moralitatii unui coleg parlamentar ca si mine.
Răspunsul senatorului Savu:
Ce se întâmplă dacă iei atitudine împotriva mafiei petrolului din România !
După cum bine aţi văzut în ultimele săptămâni, n-am ezitat să atrag atenţia asupra faptului că scandalul vămilor, prin modul în care este gestionat politic şi mediatic, ascunde o temă mult mai importantă, cu impact politic major, traficul cu produse petroliere în vămi. Mă refer aici cu predilecţie la Vama Ploieşti şi Vama Constanţa.
Am considerat că trebuie să atrag atenţia asupra faptului că este o manipulare, o tentativă de prostire a opiniei publice, să vorbeşti la Vama Ploieşti despre trafic cu legume şi fructe. Asta în condiţiile în care există suficiente informaţii despre garnituri de tren încărcate cu produse petroliere, la care vameşii de aici au închis ochii. Concluzia, nimeni nu este vinovat !
Pentru că am semnalat de mai multe ori tăcerea VINOVATĂ care înconjoară acest subiect, al traficului cu produse petroliere, am deranjat foarte tare. Mafia petrolului, firmele direct interesate, politicienii care contribuie la îndeplinirea acestor interese n-au stat nici ei degeaba şi, dintr-o dată, ca la un semnal, au început să apară calomniile prin presă. Doar, doar o să-mi dau seama de unde vin problemele şi o să-mi ţin gura ! Unii dintre jurnalişti chiar mi-au dat de înţeles de ce există acest interes brusc în privinţa mea, pentru că nici ei nu pot fi amăgiţi cu una cu două !
Oricum, toate articolele de presă scrisă sau on-line pe care le-am citit, şi care au prezentat informaţii false despre mine, au primit drept la replică. Dacă nu a fost publicat, vorbim de alte conotaţii. Despre câteva dintre ele am scris şi pe blog, la momentul respectiv.
Presiunile nu s-au oprit însă aici.
Dacă nu reuşit să mă determine să tac cu articole de presă, au încercat cu politicienii.
Senatorul de Prahova Sorin Chivu, cel care se enervează foarte tare numai când aude vorbindu-se în emisiuni despre “benzină avio”, m-a ajutat să înţeleg de ce au apărut reacţii atât de vehemente când m-am referit eu la mafia petrolului şi traficul cu produse petroliere prin vămi, în condiţiile în care există şi alţi politicieni care au luat atitudine.
Sunt însă singurul parlamentar, membru al Comisiei pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI care, în intervenţii televizate, am atras atenţia că nu se poate vorbi despre eliminarea corupţiei din vămi fără ca autorităţile să controleze traficul cu produse petroliere şi să verifice dacă se aplică legea !
Sper să nu-i dezamăgesc foarte tare pe cei care se ocupă cu monitorizarea declaraţiilor mele, dar nu îmi iau informaţiile despre aceste teme din comisia SRI, pentru că în comisia SRI nu facem anchete şi nu avem acces la dosarele celor care se simt vizaţi. Asta ca să lămurim lucrurile !
Pentru că nu cunoaşte specificul activităţii din comisia SRI, dar a fost deranjat de declaraţiile pe care le-am făcut, el sau prietenii lui, senatorul Sorin Chivu a cerut nici mai mult nici mai puţin decât înlocuirea mea din această comisie.
Biroul Permanent al Senatului a respins cererea lui Sorin Chivu.
N-am să mă apuc acum să prezint articolele de presă care vorbesc despre afacerile senatorului Sorin Chivu, pentru că este treaba jurnaliştilor să se refere la ele şi a prahovenilor, să îşi formeze o părere.
Totuşi, rămâne să mă edific dacă Sorin Chivu este cel deranjat de prezenţa mea în comisia SRI sau are doar un simplu rol de executant …

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Crimă la Alba Iulia, după ”modelul” Caracal, victima fiind un bebeluș. Polițiștii au așteptat la ușă comiterea crimei!

Tragedie la Alba Iulia. Un copil de numai un an a fost ucis de tatăl său, care s-a spânzurat după comiterea crimei. Deși mama...

Accident rutier în Ploiești, la intersecția dintre Șoseaua Vestului cu strada Mărășești

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, a avut loc duminică seară în Ploiești, la intersecția dintre Șoseaua Vestului cu strada...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Crimă la Alba Iulia, după ”modelul” Caracal, victima fiind un bebeluș. Polițiștii au așteptat la ușă comiterea crimei!

Tragedie la Alba Iulia. Un copil de numai un an a fost ucis de tatăl său, care s-a spânzurat după comiterea crimei. Deși mama...

Accident rutier în Ploiești, la intersecția dintre Șoseaua Vestului cu strada Mărășești

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, a avut loc duminică seară în Ploiești, la intersecția dintre Șoseaua Vestului cu strada...

Cod galben de vânt puternic și ninsori în zona de munte din Prahova. Informare meteo de ploi și răcire accentuată la Ploiești

Administrarea Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare de cod galben de vânt puternic, avertizare valabilă și în zona de munte din...

Cum arată căminul de studenți din UPG Ploiești construit de la zero. Condițiile de cazare sunt ca la hotel [FOTO]

Lucrările de construcție și dotare a unui cămin de studenți ridicat de la zero în incinta Universității de Petrol și Gaze din Ploiești se...

Imagini de la accidentul rutier din Vălenii de Munte, în urma căruia șase persoane au fost transportate la spital

Accidentul rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a petrecut duminică după amiaza pe DN1 A, în Vălenii de Munte, intersecție cu strada...
Emisiuni
- Publicitate -