Zi decisivă pentru Guvernul Orban! Moțiunea de cenzură va fi votată miercuri

0
22
cdep_06067.jpg

cdep_06067.jpg

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută și votată mâine începând cu ora 12:00 în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații au numărul suficient de voturi pentru adoptarea moțiunii și demiterea cabinetului liberal.

Decizia privind calendarul pentru această măsură a fost luată într-o a doua ședință a conducerii Parlamentului, după ce prima a fost boicotată chiar de PSD. Social-democrații susțin că au recurs la acest gest pentru că aflaseră că Guvernul intenționează adoptarea unei ordonanțe de urgență privind alegerea uninominală a președinților de Consilii Județene și au așteptat scoatere acesteia de pe ordinea de zi a ședinței de guvern, scrie Europa FM.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, a fost inițiată de PSD și UDMR și a fost semnată de 208 parlamentari.

Cele două formațiuni contabilizează însă peste 230 de voturi, în condițiile în care pentru demiterea guvernului sunt necesare 233.

Moțiunea a fost depusă în Parlament săptămâna trecută, după ce guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, mai spune sursa citată.

Dacă Guvernul Orban va fi demis, atunci și proiectul de lege se consideră a fi respins.

Foto cu caracter ilustrativ, Sursa: facebook Camera Deputaților

cdep_e7797.jpg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here