cdep_06067.jpg

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va fi dezbătută și votată mâine începând cu ora 12:00 în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații au numărul suficient de voturi pentru adoptarea moțiunii și demiterea cabinetului liberal.

Decizia privind calendarul pentru această măsură a fost luată într-o a doua ședință a conducerii Parlamentului, după ce prima a fost boicotată chiar de PSD. Social-democrații susțin că au recurs la acest gest pentru că aflaseră că Guvernul intenționează adoptarea unei ordonanțe de urgență privind alegerea uninominală a președinților de Consilii Județene și au așteptat scoatere acesteia de pe ordinea de zi a ședinței de guvern, scrie Europa FM.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, a fost inițiată de PSD și UDMR și a fost semnată de 208 parlamentari.

Cele două formațiuni contabilizează însă peste 230 de voturi, în condițiile în care pentru demiterea guvernului sunt necesare 233.

Moțiunea a fost depusă în Parlament săptămâna trecută, după ce guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, mai spune sursa citată.

Dacă Guvernul Orban va fi demis, atunci și proiectul de lege se consideră a fi respins.

Foto cu caracter ilustrativ, Sursa: facebook Camera Deputaților

cdep_e7797.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg