Alegerile locale vor avea loc pe 5 iunie, a decis miercuri Guvernul. "Guvernul a aprobat 6 hotarari de Guvern care vizeaza desfasurarea alegerilor locale. A fost confirmata data de 5 iunie, data alegerilor locale", a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres.

 "Azi adoptam un pachet de hotarari de guvern care pregatesc alegerile locale si inclusiv stabilim data alegerilor locale. O sa fie prezenta sa prezinte aceste proiecte de hotarari de guvern si doamna presedinta a Autoritatii Electorale Permanente(AEP) pentru ca sunt hotarari de guvern pregatite de Autoritatea Electorala Permanenta", le-a spus Dacian Ciolos membrilor Cabinetului, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, potrivit Mediafax.

Dacian Ciolos a adaugat ca Guvernul si Autoritatea Electorala Permanenta trebuie sa lucreze impreuna pentru pregatirea alegrilor care vor avea loc anul acesta. "De data aceasta, AEP are prin lege mult mai multe atributii in organizarea si derularea alegerilor decat a avut in trecut", a afirmat premierul.

Potrivit calendarului actiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale, pus in dezbatere de AEP, startul campaniei electorale ar urma sa fie dat pe data de 6 mai 2016, iar o zi mai tarziu, pe 7 mai, ar urma sa se stabileasca prin tragere la sorti numarul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea catre toate birourile electorale de circumscriptie a listei cuprinzand denumirile si semnele electorale ale partidelor politice, ale aliantelor politice, ale aliantelor electorale, precum si ale organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, legal constituite, care au dreptul sa participe la alegerea autoritatilor administratiei publice locale trebuie sa fie facuta cel tarziu in data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile inaintea datei votarii - cel tarziu in ziua de 6 mai 2016 - vor trebui aduse la cunostinta publica numarul circumscriptiilor electorale, delimitarea si numerotarea fiecarei sectii de votare, precum si sediile acestora.

Cetatenii vor putea merge la vot pentru a-si desemna alesii locali in data de 5 iunie 2016, in intervalul 7:00-21:00.

Potrivit Guvernului, pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea in bune conditii a alegerilor locale din 2016, sunt prevazute peste 350 de milioane de lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat.

 In suma alocata de la bugetul de stat, sunt  incluse si fondurile necesare pentru plata indemnizatiilor membrilor birourilor electorale de circumscriptie, ale birourilor electorale ale sectiilor de votare si ale aparatului tehnic auxiliar al acestora. Inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 115/2015, aceste cheltuieli erau asigurate din bugetele locale.
sursa: hotnews.ro

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...