Raed Arafat: Precizări cu privire la certificatul verde, devenit obligatoriu, de luni, în localitățile unde incidența este mai mare de 3 la mia de locuitori – VIDEO

0

Certificatul verde devine obligatoriu pentru anumite activități, cum ar fi participarea la nunți, la botezuri și în restaurante, în localitățile unde incidența cumulativă în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a prezentat, sâmbătă, situația Covid-19 la nivel național, dar a făcut precizări și cu privire la certificatul verde.

„Referitor la Hotărârea de Guvern emisă ieri, în primul rând vreau să subliniez că această hotărâre n-a impus restricții. De fapt, peste 3 la mie, acolo unde hotărârea a prevăzut intrarea cu certificatul verde, în mod normal, peste 3 la mie, era în Hotărâre de Guvern prevăzut închiderea totală.

Deci în loc să se închidă total, după 3 la mie, în intervalul 3… 6 la mie, s-a găsit o soluție prin care, totuși, să mai permitem activitățile economice să se desfășoare, în anumit control sanitar aferent și anume, în mod deosebit, verificarea celor care intră, prin certificatul verde, care de altfel a fost aprobat prin Ordonanță de Urgență a Guvernului acum vreo 2 sau 3 săptămâni, în care s-a aprobat că acest certificat poate fi folosit în interiorul țării”, a susținut Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat că orice persoană/organizator poate descărca gratuit aplicația pe telefonul mobil și poate citi codul QR de pe certificat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău