Au fost detectate primele două cazuri din România de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus

Medlife a depistat primele două cazuri din România de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus, unul la București și celălalt la Pitești. Prevalența tulpinii britanice a ajuns la 77% din loturile studiate.

Pe lângă cazurile de infecție cu tulpina sud-africană, specialiștii MedLife au identificat și 72 de noi cazuri cu varianta britanică, din același lot de 93 de probe analizate.

”Prevalența pe loturile studiate cu privire la tulpina britanică a evoluat de la 12% la 77% în mai puțin de 2 luni. Creșterea continuă a ratei de infectare în ultima perioada și a numărului de pacienți internați la ATI întărește faptul că tulpina din Marea Britanie a devenit dominantă pe teritoriul țării”, arată clinica într-un comunicat de presă.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică.

Numărul cazurilor raportate de infectare cu tulpina britanică a ajuns la 272 în România dintre care nu mai puțin de 151 au fost identificate de specialistii MedLife, restul fiind detectate de instituțiile publice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău