upg.jpg

Un profesor din UPG va ajunge la Campionatul Mondial de Culturism, care se va desfșura în acest an chiar în România. El a făcut furori după ce a pozat pentru Men’s Health.

 

Costin Ilinca, profesor în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică din cadrul UPG Ploiești, se pregătește să participe la Men's Physique Master 2017 – campionatul mondial de culturism -   asta după ce, anul trecut, a pozat pe coperta celebrei reviste Men’s Health. Campionatul va avea loc în toamna acestui an în România, la Bistrița Năsăud, dar, până la marea finală, Ilinca trebuie să treacă printr-o sere de preselecții pentru categoria sa de vârstă 40+.

Prima etapă a competiției de culturism este organizată, sâmbătă, la Ploiești, la Sala de sport Doroftei, unde Ilinca se va prezenta în afara concursului, doar pentru un program demonstrativ. Miza cea mare este acum pregătirea pentru preselecția națională care are loc, în aprilie, la Târgu Mureș. În cazul în care va trece de preselecția națională, profesorul de la UPG va intra direct în competiția mondială.

 

Vineri, la Ploiești, vor veni concurenți culturiști din 23 de județe din zona de Nord și de S-E a țării, inclusiv București, când va avea loc proba de cântar și implicit împărțirea pe vârste și categorii de greutate, de la culturiști juniori (19 ani) și până la culturiști seniori 40 +  și +90 de kilograme, spune Ilinca.

La competiție vor participa și doamne, la categoriile Fitness, Body fitness, Bikini Fitness și Women Physique.

ilinca.jpg