Ghiocelul gingaș care anunță venirea primăverii nu este doar o floare delicată, ci și o sursă de tratament pentru unele afecțiuni dermatologice. Știai că acesta poate calma și durerile de cap și unele infecții genitale? Detalii, în acest articol!

Cercetătorii au studiat de-a lungul timpului compoziția ghioceilor și au descoperit că aceștia nu sunt doar niște flori frumoase, care apar la finalul sezonului rece.

Dacă usuci mai mulți ghiocei, inclusiv frunzele și tulpina, pe lângă petale, obții un remediu eficient chiar și pentru reumatism. Beneficiile pentru sănătate aduse de preparatele din ghiocei sunt, chiar dacă surprinzătoare, eficiente.

Ghiocelul te scapă de petele de pe față

Sucul de ghiocei poate curăța pielea afectată de pete, dacă în fiecare seară, înainte să te culci, pui comprese cu suc de ghiocei. Pune florile într-un vas și peste ele torni sucul a două lămâi bine coapte.

După ce strecori ghioceii printr-un tifon, pui florile într-un săculeț de bumbac sau de in.

Sucul obținut după strecurare îl poți păstra înn sticle opace și închise la culoare și ermetice, la rece.

Sucul de ghiocei șterge și pistruii și poate vindeca și eczeme care nu vor cu niciun chip să treacă. Peste un pumn de flori proaspete pune sucul de la o lămâie și lasă la macerat patru zile, apoi tamponează zonele cu probleme. Sucul se ține în loc întunecos și răcoros.

Dureri de cap și migrene

Durerile insuportabile pot fi reduse dacă se freacă fruntea și zona tâmplelor cu flori de ghiocel, până când senzația neplăcută se diminuează.

Infecții genitale

Decoctul de ghiocei este un bun remediu cotra infecțiilor, precum candidoza vaginală. Fă spălături locale cu un decoct pe care îl prepari din trei linguri de flori și frunze, uscate și mărunțite, pe care le fierbi într-o jumătate de litru de apă, o jumătate de oră, la foc mic, până rămâne un concentrat. Spălăturile se fac în fiecare seară, timp de o săptămână.

Reumatism

Acest decoct este excelent și în calmarea simptomelor reumatismului. Singura diferență în prepararea decoctului este că trebuie să folosești cinci linguri de plantă la doi litri de apă. Local, la nevoie, aplică comprese cu decoct și lasă-l să-și facă efectul cel puțin cinci minute.

Crampe musculare

Ceaiul din două lingurițe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită ajută și în caz de crampe musculare. În fiecare lună, timp de o săptămână, bea zilnic câte două cești cu ceai și crampele vor dispărea.

sursa: clickpentrufemei.ro