Astăzi prezentăm rețeta de curry de pui, o mâncare de inspirație indiană, pregătită de Dan Neagu, chef escoffier la Restaurant Bulevard Ploiești.
Pătrunsă de câțiva ani în România, bucătăria indiană câștigă tot mai mulți adepți, românii obișnuindu-se, încet, încet cu gusturi și arome deosebite. Iar cei de la Restaurant Bulevard, ținând cont de asta, au dezvoltat o rețetă de curry de pui cu garnitură de orez jasmine, care vine să potențeze aromele rețetei.
„Gătim în tigaie de această dată și facem un fel de mâncare de inspirație indiană, îndrăgită de gurmanzii din toată lumea. Așadar curry de pui pe care îl pregătesc cu ulei de cocos, îl asezonez cu coriandru și îl servesc cu garnitură de orez jasmine.
Tigaia poate sta foarte bine și pe grătar, e drept însă că focul nu trebuie să fie stins. Gătesc în grădină și am convingerea că la fel puteți face și voi, oferindu-vă astfel bucuria de a vă desfăta într-o zi de weekend, cu un gust special”, spune Dan Neagu, chef escoffier Restaurant Bulevard Ploiești.
Ingrediente pentru curry de pui cu orez jasmine 4 porții
- Pulpe de PUI – 500 gr
- Ulei de cocos 200 ml
- Sare 3 gr
- Piper 6 gr
- Mix condimente PUI 29 gr
- ÇURRY pudră 50 gr
- KETCHUP 100 gr
- Ardei gras 1 buc
- Ardei Capia 1 buc
- MORCOV 2 buc
- CEAPĂ 200 gr
- USTUROI 100 gr
- CORIANDRU 10 tije
- Ardei iute 2 buc
- OREZ JASMINE 100 gr
Pregătire 15 min
Preparare 25 min
Vezi mai multe detalii și rețeta VIDEO aici
(P)