- Publicitate -

Cum se face toba de casă la români – vlog chef Escoffier Dan Neagu (Restaurant Bulevard Ploiești)

”Un deliciu”, ”Ceva ce nu trebuie să lipsească de Sărbători de pe masă”, plus multe alte păreri favorabile unui produs tradițional pe gustul majorității. În spatele gustului unic este însă o muncă serioasă și o rețetă păstrată cu sfințenie.

Săptămâna trecută, singurul chef Escoffier din Ploiești, Dan Neagu, debuta în ObservatorulPh cu o rubrică gastronomică pe gustul prahovenilor și nu numai – Culinaria.

Și pentru că suntem în sezonul în care bucătăria tradițională este la loc de cinste, prima ediție a fost dedicată rețetei de piftie, preparată în bucătăria Restaurantului Bulevard Ploiești. O puteți viziona AICI.

Astăzi, chef Dan Neagu vine cu un alt produs delicios – toba de casă

Mâncarea românescă tradițională are dichisurile ei. Trebuie urmați de multe ori pașii într-o anumită ordine, altfel… mâncarea nu iese. Sau nu iese ce trebuie. Și cum noi nu vrem să ratăm nimic din ce preparăm în bucătărie, mergem pe mâna lui Dan Neagu, mai precis pe sfaturile lui. De aceea am filmat această rețetă iar in video găsiți întocmai ordinea operațiunilor pentru a fi siguri de reușită.

Ingrediente pentru tobă de casă – 20 porții

-1/2 Cap de porc (3kg)

-Picioare de porc (adidași :))) 1buc

-Rasol de porc 1buc

-Fleică de porc (spată) 500gr

-Șorici 300gr

-Inimă de porc 2buc (400gr)

-Limbă de porc 1buc (300gr)

-Stomac de porc sau intestin de vită sau maț gros sau membrană pentru umplere. 1buc

-Morcov 4buc

-Ceapă 4buc

-Usturoi 100gr

-Pătrunjel, rozmarin, cimbru, după gust

-Foi de dafin 10buc

-Piper boabe 2linguri

-Sare (5linguri) 100gr

Pregătire: 30 min
Fierbere: 2h30min
Preparare: 20min

Modul de preparare poate fi vizionat aici:

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Supă-cremă Gulaș sau cum să aducem bucătăria ungurească la noi în casă – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Cine nu a auzit de gulaș, delicioasa tocăniță ungurească, populară mai ales în Transilvania. Dar o supă-cremă gulaș cum sună? Toate aromele gulașului topite...

Cașcavalul pane – una dintre micile noastre plăceri vinovate – vlog chef Escoffier Dan Neagu, Restaurant Bulevard Ploiești

Pentru rețeta prezentată săptămânal la Culinaria am ales ceva... fără carne. Adevăru-i că poate era necesar să ieșim din tiparele sărbătorilor și să ne...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Cezar, „The voice”, alături de copiii talentați care provin din medii defavorizate. „Nu vând iluzii! Dacă un copil are potențial, îi sunt alături, dar...

Este unul dintre primii 5 contratenori ai lumii și singurul din România. Vocea sa inconfundabilă impresionează. Artistul ploieștean, Cezar „The voice” Ouatu a avut...

Ce obligații vor avea polițiștii, jandarmii și armata pentru combaterea pestei porcine africane. Câți bani se vor acorda pentru reducerea efectivelor de mistreți –...

Un proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere, prevede noi obligații pentru polițiști, jandarmi și armată când vine vorba despre măsurile de control...

Prefectura Prahova cere mobilizarea primarilor în contextul codului galben de ninsori, vânt și polei

Prefectul județului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu, a solicitat, joi, mobilizare în contextul fenomenelor meteorologice periculoase anunțate de meteorologi. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Mai noi ori mai vechi? [VIDEO]

Bună ziua! Astăzi voi parcurge rubrica ceva mai frugal, pentru că pur și simplu așa am simțit că ar trebuie să fac de data...

Virozele din ultima vreme sunt puse de către unii pe seama vaccinului anti-COVID. În acest timp, mișcarea „sângelui pur” adună tot mai mulți adepți

După ce pandemia de COVID-19 a trecut, au rămas adepții teoriilor conspirației care sunt nedumeriți că nu mor vaccinații pe capete. Dacă la început dădeau...
Parteneri
MindArchitect
- Publicitate -