Oricât de tentante, de apetisante și de rafinate sunt preparatele din bucătăria internațională, trebuie să recunoaștem că nimic nu se compară cu preparatele tradiționale românești. Surpriza noastră de sărbători este colaborarea cu Dan Neagu, chef Escoffier și lider al echipei Restaurant Bulevard Ploiești.
Așadar, astăzi, inaugurăm vlogul Culinaria în Observatorulph.ro, alegând să colaborăm cu singurul chef Escoffier din Ploiești, Dan Neagu, liderul echipei Restaurant Bulevard Ploiești.
Despre Dan Neagu și vasta sa experiență am vorbit AICI.
Săptămânal, va fi alături de cititorii Observatorulph.ro cu câte o rețetă ”ca la carte”, dar preparată cu măiestrie și mai ales cu mult suflet. Și pentru că suntem în perioada anului în care la loc de cinste se află preparatele noastre tradiționale, debutul vlogului va avea ca vedetă… piftia tradițională românească.
Dan Neagu: ”Astăzi pregătesc o piftie de porc fără gelatină și alte adaosuri moderne. Vă arăt ce părți ale carcasei de porc merită folosite pentru a obține „gustul de acasă”. Pare simplu de făcut dar nu e chiar așa.
Am filmat un material video care vă va ajuta, respectând pașii, să obțineți o piftie de porc gustoasă pentru masa de Crăciun.
Ingrediente pentru piftia de porc tradițională – 20 porții/400 gr
-RASOL de PORC cu șorici 1buc (600gr)
-PICIOARE de PORC (adidași🤣) 2buc (500gr)
-CIOLAN cu OS AFUMAT și ȘORICI 1buc (400gr)
-APĂ 12litri
-CEAPĂ 4buc
-MORCOV 4buc
-PIPER BOABE 2linguri
-FOI de DAFIN 10buc
-SARE 3linguri- 50gr.
-AROMATICE: rozmarin, cimbru,pătrunjel
-USTUROI decojit și pasat(blenduit): 250gr
Pregătire: 20min
Fierbere: 2ore și 30min.
Preparare: 20min
Ce avem de făcut? Vă invit să urmăriți acest vlog: