fbpx

cafenea.jpg

În căutarea aerului și a poveștilor de altădată, ne-am oprit la una dintre cafenelele parcului: Kalimtzakis. Un local cu o istorie de peste 100 de ani, înființat de un grec și o franțuzoaică, stabiliți la Sinaia.

La începuturi, Kalimtzakis Cafeneaua Parcului, situată pe strada Octavian Goga, avea trei corpuri de clădire, iar în funcție de vremuri și cerințele pieței a fost când cafenea, când cofetărie, când restaurant.

Indiferent de specificul pe care l-a avut, localul s-a bucurat, mai ales în perioada interbelică, de o mulțime de oaspeți de bună calitate, fiind unul dintre cele mai vizitate locuri pentru clătitele grecești și aromele cafelelor care te îmbiau încă de la intrare.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De altfel, câteva istorisiri despre Cafeneau Kalimtzakis găsim și în cartea de memorii a Margaretei Amza, „Râul care curge spre izvor“, în cartea lui lord Sacheverell Sitwell: „Călătorie în România“. Și Ovid Densuseanu aminteste în „Proprietarul“ de vizita la restaurantul „Kalimtzakis“.


Din cele trei corpuri de clădire, cafeneaua mai are în prezent doar unul. Iar dacă până de curând a fost o afacere de familie, ultimii proprietari din familia Kalimtzakis fiind nepoții celor care au pus pe picioare afacerea de la Sinaia, la vremuri noi, cafeneau este gestionată de mâini și idei noi.

Totul pe baza care a consacrat-o: atmosfera grecească de la sfârșit de secol XIX, început de secol XX. Bineînțeles, cu adaptarea la cerințele noi, cum ar fi aromele inedite de cafea (Espresso Lavazza, Senzual coffee – cu ierburi și condimente afrodisiace, Cannabissimo coffee – cu ierburi și condimente de susținere a sistemului nervos, Antioxidant coffee, Espresso Macchiato, Cappuccino Fiorentino, cafea turcească și grecească la ibric, ș.a), esențe deosebite de ceai, fresh-uri de portocale și rodii sau băuturile rafinate pe care le pot savura în încăperile cu aer boem, dar și intim.

De asemenea, cei interesați se pot delecta și cu mâncăruri atât din bucătăria românească, cât și internațională.
În privința prețurilor, noii proprietari se laudă cu cele mai bune oferte.

Până își primesc produsele comandate, clienții se pot desfăta cu povestea localului prezentată pe prima pagină a fiecărui meniu.
Clienții sunt de toate categoriile, de la tinerii care vin la o cafea sau un fresh, cuplurile nostalice după vremurile de altădată, până la turiștii greci care caută ceva din aerul „de acasă“.


Localul este deschis zilnic, de la 9.00 până la miezul nopții.

Sursa foto: Facebook Kalimtzakis Cafeneaua Parcului

FOTO:

imagine cafenea.jpg

cafenea.jpg

bauturi.jpg

kalimtzakis interior.jpg

mancare.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

970.jpg