Autobuze cu persoane evacuate din China, atacate în Ucraina din cauza temerilor infectării cu coronavirus

0
ucraina-coronavirus_fa4c4.jpg

ucraina-coronavirus_fa4c4.jpg

Isterie în Ucraina din cauza panicii de a nu fi răspândit coronavirusului. Câteva zeci de persoane au aruncat cu pietre către autobuze care transportau persoane evacuate din China şi au dat foc unor obiecte pentru a bloca drumul.

Protestatarii se tem că dacă unele dintre persoanele repatriate sunt infectate, acestea ar putea răspândi virusul în localitatea lor. Toată isteria se pare că ar fi plecat de la un  e-mail cu informaţii false, potrivit cărora mai multe dintre persoanele evacuate au fost infectate cu coronavirus. Informația a fost infirmată de autorități.

Preşedintele ţării, Volodimir Zelenski, a reacţionat şi le-a cerut oamenilor să dea dovadă de empatie şi solidaritate, scrie Europa FM.

Incidentul a avut loc în oraşul ucrainean Novi Sanjari, din centrul ţării. În cele șase autobuze atacate de protestatari se aflau cetăţeni ucraineni şi străini evacuaţi din China din cauza epidemiei de coronavirus.

Persoanele evacuate, 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni străini,vor fi plasate în carantină, timp de 14 zile. Sute de poliţişti, unii cu echipamente antirevoltă, şi cel puţin două vehicule blindate au fost delegate în zonă.

Niciun caz de coronavirus nu s-a înregistrat încă în Ucraina.

Foto cu caracter ilustrativ

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here