li_wenliang_286ff.JPG

Li Wenliang, unul dintre primii medici care a informat despre prezenţa coronavirusului în China, a fost răpus de virus. Medicul oftalmolog a decedat, joi, în spitalul din Wuhan în care fusese internat după ce el însuşi a fost infectat cu virusul de unul dintre pacienţii săi, anunță The Guardian.

Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a trimis un mesaj studenţilor săi, la începutul epidemiei de coronavirus, în care le povestea despre şapte pacienţi de la piaţa de peşte infectaţi cu un tip de coronavirus şi care prezentau simptome asemănătoare bolii SARS.

Medicul a trimis mesaje şi prietenilor în care îi avertiza în privinţa pericolului unui nou virus. Deşi i-a rugat să nu divulge informaţiile, mesajele au fost făcute publice pe internet, iar poliţia din Wuhan l-a acuzat că împrăştie zvonuri false.

El a fost printre primii medici pe care autorităţile i-a urmărit îndeaproape pentru că a încercat să deconspire prezenţa virusului în primele săptămâni de la izbucnirea epidemiei. La începutul lunii ianuarie, medicul a îngrijit un pacient despre care nu se ştia că este infectat cu coronavirus. Medicul a început să tuşească, iar în ziua următoarea a avut febră.

Doctorul a fost spitalizat două zile mai târziu, iar starea lui s-a deteriorat într-atât încât a trebuit să fie internat la terapie intensivă. La data de 1 februarie, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sursa text: Mediafax

li_wenliang_0b1c4.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg