Medicul oftalmolog care a vrut să alerteze cu privire la coronavirus a murit din cauza virusului la Wuhan

0
li_wenliang_286ff.JPG

li_wenliang_286ff.JPG

Li Wenliang, unul dintre primii medici care a informat despre prezenţa coronavirusului în China, a fost răpus de virus. Medicul oftalmolog a decedat, joi, în spitalul din Wuhan în care fusese internat după ce el însuşi a fost infectat cu virusul de unul dintre pacienţii săi, anunță The Guardian.

Li Wenliang, în vârstă de 34 de ani, a trimis un mesaj studenţilor săi, la începutul epidemiei de coronavirus, în care le povestea despre şapte pacienţi de la piaţa de peşte infectaţi cu un tip de coronavirus şi care prezentau simptome asemănătoare bolii SARS.

Medicul a trimis mesaje şi prietenilor în care îi avertiza în privinţa pericolului unui nou virus. Deşi i-a rugat să nu divulge informaţiile, mesajele au fost făcute publice pe internet, iar poliţia din Wuhan l-a acuzat că împrăştie zvonuri false.

El a fost printre primii medici pe care autorităţile i-a urmărit îndeaproape pentru că a încercat să deconspire prezenţa virusului în primele săptămâni de la izbucnirea epidemiei. La începutul lunii ianuarie, medicul a îngrijit un pacient despre care nu se ştia că este infectat cu coronavirus. Medicul a început să tuşească, iar în ziua următoarea a avut febră.

Doctorul a fost spitalizat două zile mai târziu, iar starea lui s-a deteriorat într-atât încât a trebuit să fie internat la terapie intensivă. La data de 1 februarie, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus.

Sursa text: Mediafax

li_wenliang_0b1c4.JPG

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău