1f13df953a2cc43b4f26a9b1d670b0e7_XL.jpg

Fostul senator PP-DD de Prahova, Dan Ioniță, este în mijlocul unui scandal național. Firma sa a emis o factură de aproape 8000 de lei pentru ”servicii configurare instalare multifuncționale” prestate unei instituții de stat pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Acesta este controlată de pilele celui mai vocal lider PSD, Codrin Ștefănescu și condusă de fostul coleg de partid al lui Ioniță. Coincidență, normal :)

Potrivit tolo.ro, la Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități lucrează mai mulți apropiați ai lui Codrin Ștefănescu, pe care îi găsești mai mult la sediul PSD, decât la jobul plătit din bani publici.

Deși are un buget relativ limitat, această instituție și-a permis o cheltuială uriașă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, sursa citată arată că, pe 27 decembrie 2017, Consiliul de Monitorizare, condus de perechea Florentin Butnaru – Valentin Păduroiu cumpără ”Servicii de Servicii configurare instalare multifuncţionale” de la firma UCAZ TIP SRL.

Prețul pentru serviciile respective, care apare pe factură, este de aproape 8000 de lei, adică jumătate din valoarea de achiziție a aparatelor și de aproape zece ori prețul pieței!

UCAZ TIP SRL este firma lui Dan Aurel Ioniţă, fost coleg cu şeful Consiliului, Florinel Butnaru, în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu.

Ioniţă a fost senator al PP-DD de Prahova în mandatul trecut, iar factura cu cântec este semnată de soția sa, Silvia Ionițiă.

factura-ucaz-tip-srl-ploiesti-1.jpg

Contactat de observatorulph.ro, Dan Ioniță susține că nu este prieten cu fostul coleg de partid și că nu există o legătură directă cu factura publicată astăzi de tolo.ro.

Dacă la început a negat implicarea în acest scandal, ulterior Dan Ioniță a recunoscut că firma sa a emis factura de aproape 8000 de lei pentru instalarea celor două imprimante, din care cel puțin una era funcțională.

”S-a depus o ofertă, apoi s-a emis factura pe mail...ăăă..pe fax. Oricum nu s-a încasat niciun leu”, s-a pierdut în explicații fostul senator de Prahova.

Ex-politicianul a încercat să găsească același țap ispășitor ca și fostul său coleg din PP-DD, Florin Butnaru, în prezent președintele Consiliului de Monitorizare.

”A fost un angajat care a făcut procedura de achiziție fără să aibă aprobarea conducerii. Înțeleg că acum este cercetat pentru că a fugit cu baza de date, a șters din calculatoare tot...”, a declarat Dan Ioniță.

AUDIO Înregistrarea discuției reporter observatorulph.ro-Dan Ioniță, reprezentantul firmei UCAZ TIP SRL

Marius Nica & Mihai Nicolae

Viața Prahovei
  • Duminică, 22 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Ploaie cu grindină în Ploiești - VIDEO

Timp de aproximativ 10 minute, duminică după-amiază, în Ploiești a plouat torențial, cu grindină. Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil, până la ora 17.00, pentru...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Iulie 2018
  • De Roxana Tănase

Accident rutier în Ploiești

Accidentul rutier s-a produs sâmbătă dimineață, la intersecția străzilor Padina cu Vornicel. Două autoturisme au intrat în coliziune, după ce unul dintre conducătorii auto nu ar fi acordat...