1f13df953a2cc43b4f26a9b1d670b0e7_XL.jpg

Fostul senator PP-DD de Prahova, Dan Ioniță, este în mijlocul unui scandal național. Firma sa a emis o factură de aproape 8000 de lei pentru ”servicii configurare instalare multifuncționale” prestate unei instituții de stat pentru apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Acesta este controlată de pilele celui mai vocal lider PSD, Codrin Ștefănescu și condusă de fostul coleg de partid al lui Ioniță. Coincidență, normal :)

Potrivit tolo.ro, la Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități lucrează mai mulți apropiați ai lui Codrin Ștefănescu, pe care îi găsești mai mult la sediul PSD, decât la jobul plătit din bani publici.

Deși are un buget relativ limitat, această instituție și-a permis o cheltuială uriașă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, sursa citată arată că, pe 27 decembrie 2017, Consiliul de Monitorizare, condus de perechea Florentin Butnaru – Valentin Păduroiu cumpără ”Servicii de Servicii configurare instalare multifuncţionale” de la firma UCAZ TIP SRL.

Prețul pentru serviciile respective, care apare pe factură, este de aproape 8000 de lei, adică jumătate din valoarea de achiziție a aparatelor și de aproape zece ori prețul pieței!

UCAZ TIP SRL este firma lui Dan Aurel Ioniţă, fost coleg cu şeful Consiliului, Florinel Butnaru, în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu.

Ioniţă a fost senator al PP-DD de Prahova în mandatul trecut, iar factura cu cântec este semnată de soția sa, Silvia Ionițiă.

factura-ucaz-tip-srl-ploiesti-1.jpg

Contactat de observatorulph.ro, Dan Ioniță susține că nu este prieten cu fostul coleg de partid și că nu există o legătură directă cu factura publicată astăzi de tolo.ro.

Dacă la început a negat implicarea în acest scandal, ulterior Dan Ioniță a recunoscut că firma sa a emis factura de aproape 8000 de lei pentru instalarea celor două imprimante, din care cel puțin una era funcțională.

”S-a depus o ofertă, apoi s-a emis factura pe mail...ăăă..pe fax. Oricum nu s-a încasat niciun leu”, s-a pierdut în explicații fostul senator de Prahova.

Ex-politicianul a încercat să găsească același țap ispășitor ca și fostul său coleg din PP-DD, Florin Butnaru, în prezent președintele Consiliului de Monitorizare.

”A fost un angajat care a făcut procedura de achiziție fără să aibă aprobarea conducerii. Înțeleg că acum este cercetat pentru că a fugit cu baza de date, a șters din calculatoare tot...”, a declarat Dan Ioniță.

AUDIO Înregistrarea discuției reporter observatorulph.ro-Dan Ioniță, reprezentantul firmei UCAZ TIP SRL


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.