6b1f316c-684d-4405-b088-2e07f8ee24f1 (1).jpg

El este Viorel și este SUVERAN. Mintea i-a dictat că nu trebuie să mai fie cine era până mai ieri, așa că a trecut la fapte.

Viorel și-a făcut propria carte de identitate (foto 1). Până aici nimic deosebit, atât timp cât omul este clar că are o problemă care necesită atenție din partea specialiștilor. Nu este singurul...

Problema a început să se agraveze, când Viorel și-a făcut propriul serviciu de înmatriculări auto. E drept că nu s-a apucat să înmatriculeze pentru oricare dintre doritori, ci doar pe a lui. Un Ford Focus și-a făcut apariția pe șosele, circulând cu numărul VN - 01 - SUVERAN. (foto 2). Ați fi zâmbit, dacă l-ați fi văzut în trafic. Putea trece drept o glumă...

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Nu la fel de încântați au fost polițiștii din Rovinari, care l-au oprit în trafic  (video 1) , apoi l-au condus la secție (video 2). Dialogurile sunt savuroase și doar dragonii roz mai lipsesc din peisaj.

Viorel a filmat ambele scene, pentru a avea proba video, care atestă cum un ”cetățean suveran, ființă vie născută viu”, este abuzat de organele nemiloase și incapabile să înțeleagă noul său statut. Ulterior a publicat imaginile pe facebook, însoțite de urmărorul text (needitat): ” Mai fratilor uitati ce poate sa faca POLOȚIA ROMÂNĂ cu un suveran care este ființă vie născut viu in viata aceasta pe pământ și nu este persoana fizica legală a statului...! Priviți cum imi vandalizeaza motorul meu motorizat si as vrea sa intreb pe MINISTRUL AFACERILOR INTERNE in ce nume si nr.de lege are o jurisdicție asupra unei ființe vi..?? Acest individ RĂDUCA VALENTIN din POLITIA ROMÂNĂ DIN ORASUL ROVINARI JUDETUL GORJ cum trebuie pedepsit?? Cum dacă eu persoana CNP nu o mai am si am predato la evidența populației.. ca nu sunt eu firma asta CNP.”

Nu sunt puțini cei cu astfel de ”probleme la mansardă”. Dacă scenele filmate ar fi într-o comedie, atunci ar putea fi chiar amuzante. Petrecându-se în realitate, nimic nu mai este amuzant. Viorel conducea nestingherit un automobil, pe drumurile publice, Un simplu dosar penal nu îi rezolvă problema, însă ajutorul de care are nevoie nu mai este de competența polițiștilor sau a instanțelor. 

4f3322ef-3ed4-4c36-9163-9a3f71dc20ac.jpg

6b1f316c-684d-4405-b088-2e07f8ee24f1 (1).jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.