examen-auto.jpg

Numeroși cititori au reclamat pe adresa redacției o situație pe care o consideră revoltătoare la obținerea permisului auto în Prahova.

UPDATE Reacția Prefecturii Prahova după scandalul programării examenului auto

Candidații care au luat ”sala” ieri au fost programați pentru proba practică foarte repede, peste o săptămână, față de cei care așteaptă și cinci luni să poată deveni șoferi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Nu e corect să dai sala azi și orașul mâine! Eu aștept să dau proba practică în luna mai, deși am luat sala în decembrie” a fost unul dintre zecile de mesaje primite pe adresa redacției.

Observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere Prefecturii Prahova despre această situație. Până când prefectul va avea o reacție oficială, reporterii observatorulph.ro au aflat căproblema a fost generată de sistemul informatic, după ce numărul examinatorilor a fost suplimentat cu două persoane.

”Aplicația informatică i-a programat la proba practică pe cei care au luat sala zilele trecute și deci înaintea celor erau programați pentru lunile viitoare la oraș. Acum, totul s-a blocat până când se va găsi o soluție pentru rezolvarea situației. Nu e vorba de programare pe pile, ci pur și simplu de sistemul informatic, care nu permite modificări decât de la București”, au precizat surse din instituție.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Duminică, 21 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Temperaturi sub 0 grade Celsius la Vârful Omu

Meteorologii au avut din nou dreptate când au anunțat schimbarea radicală a vremii. Sâmbătă noapte și duminică dimineață, la munte, temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Meteorologii au...

Național
  • Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
  • De Roxana Tănase

Minoră dată dispărută în Eforie Sud

Polițiștii caută o fată de 14 ani, din Eforie Sud, care a plecat de acasă și nu mai revenit. Persoanele care pot furniza informaţii care să conducă la găsirea acesteia, sunt rugate să apeleze...