unilever.jpg

Un ploieștean prezent la dezbaterea publică organizată de APM Prahova pentru prelungirea autorizației de mediu pe zece ani solicitată de Unilever din Ploiești a primit o explicație incredibilă din partea directorului fabricii de detergenți: în parcarea Lidl aflat în gardul fabricii Unilever miroase a detergenți de la produsele de curățenie vândute de magazinul respectiv. După această replică cetățeanul indignat de răspunsul directorului Unilever, a părăsit dezbaterea publică. Vezi dialogul ”fabulos” dintre cei doi la finalul articolului.

Ieri, la oră inaccesibilă pentru persoanele active, cu joburi (15:00) într-una dintre cele mai mici săli ale Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești a avut loc o dezbatere publică privind prelungirea cu zece ani a autorizației integrate de mediu pentru fabrica de detergenți Unilever din Ploiești.

După o prezentare în care directorul fabricii, Silviu Damoc, a susținut că unitatea pe care o conduce este una verde, care nu produce poluare, lucru contrazis ulterior de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Prahova, Florin Diaconu, puținii cetățeni prezenți la dezbatere au întrebat de ce miroase puternic a detergenți mai ales în zona de nord a orașului?

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La întrebările insistente al unui ploieștean de ce atunci când își face cumpărăturile la magazinul Lidl situat chiar lângă gardul fabricii Unilever, directorul Damoc a avut o reacție incredibilă. Acesta a susținut că mirosul puternic de detergenți nu provine de la fabrica Unilever, ci chiar  de la magazinul Lidl, care comercializează și produse de curățenie. După această replică, cetățeanul respectiv a părăsit sala unde avea loc dezbaterea publică, indignat de reacția directorului fabricii.

Dialogul cetățean (Mihiuț Vrabie)-director fabrică de detergenți Unilever Ploiești (Silviu Damoc) :

Cetățean: De ce miroase a detergenți în parcarea magazinului Lidl?

Director Unilever Ploiești: Dar nu miroase a detergenți la Lidl..

Cetățean: Niciodată?

Director Unilever Ploiești: Deci din 30 de vizite la Lidl dacă miroase odată...sau nu miroase niciodată...habar n-am...

Cetățean: Repet întrebarea, de ce miroase a detergenți la Lidl?

Director Unilever Ploiești: Poate că miroase a detergenți chiar de la Lidl pentur că Lidl vinde detergenți!

Cetățean, în timp ce se ridică și pleacă spre ușa sălii unde are loc dezbaterea: Haideți că așa ceva...Dacă îmi spuneți că în zona Lidl miroase a detergenți pentru că Lidl vinde detergenți...îmi pare rău.

Dialogul dintre cei doi se întrerupe după ce, indignat pe bună dreptate de răspunsul directorului Unilever, cetățeanul părăsește dezbaterea.

Înregistrarea dezbaterii publice transmisă în direct de observatorulph.ro