front-salarii-firma.jpg

Foarte multe societăți cu capital străin și-au mutat producția în România de-a lungul anilor fiind atrase de mâna de lucru ieftină și legile care de multe ori sunt făcute pentru a proteja patronii și nu salariații. Zilnic angajații sunt exploatați de către șefi, iar când vine vorba de plata salariilor aceștia trebuie să îndure umilințe ca în epoca sclavagismului și înjurături. 

Este și cazul unei fabrici de textile din Păulești, unde în luna iunie angajații și-au ”permis” să ceară plata salariilor la timp. Ceea ce a urmat e greu de închipuit: patronul firmei, cetățean străin, a început să țipe la angajați, să-i înjure și să-i amenințe. Femeia care îl însoțea pe bărbat și care îi era translator prefera să nu traducă întocmai ceea ce spune acesta. 

Totul s-a întâmplat în data de 16 iunie. Patronul i-a strâns pe angajați în mijlocul fabricii și și-a început discursul cu precizarea că salariile sunt pregătite, însă acestea vor fi date cu întârziere. După această afirmație angajații au început să vorbească între ei moment în care patronul și-a pierdut calmul și a început să-i jignească și să-i înjure. În continuare, translatorul a preferat să nu traducă întocmai cele spuse de bărbat. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Patronul și-a continuat dialogul plin de cuvinte obscene la adresa angajaților, precizând că o întârziere de o zi la plata salariului nu le dă niciun drept oamenilor să se comporte așa, motivând că în alte fabrici oamenii nu a fost plătiți cu lunile (cel mai probabil, cu o zi înainte, în data de 15 iunie oamenii s-au revoltat văzând că nu și-au primit banii). 

Potrivit informațiilor noastre, bărbatul din imagine nu ar fi reprezentantul legal al societății, însă toată lumea îl cunoaște drept patron. Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere ITM Prahova.

Vă avertizăm că urmează să vizionați o înregistrează care conține limbaj obscen.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.