bebelus larisa

Larisa R., tânăra din Băicoi, cea care a alertat întreaga țară după ce a anunțat prin intermediul unui mesaj online că vrea să-și dea fetița spre adopție, a refuzat o ofertă unică ce i-ar fi permis să-și crească singură și în condiții decente copila. Un ONG din București s-a oferit să-i ofere tinerei găzduire permanentă într-un centru specializat și șansa să ducă o viață normală alături de cei doi copii, însă Larisa a refuzat oferta preferând să rămână în Băicoi.

 

Tânăra continuă să-și păstreze poziția în legătură cu dorința de a-și da spre adopție fetița născută în primele zile ale acestui an la Spitalul Municipal din Câmpina.

Viorel Călin, directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului a declarat că fetița se află acum într-o familie surogat unde a fost dată în plasament încă din luna ianuarie a acestui an, imediat după ce a fost externată.

 

“Probabil că ne îndreptăm spre adopție, pentru că mama nu pare că se va răzgândi. Deocamdată procesul privind procedura de adopție nu este finalizat”, a declarat Viorel Călin.

Tânăra în vârstă de 22 de ani a născut la Spitalul Câmpina o fetiță perfect sănătoasă pe care s-a oferit să o ofere spre adopție. În acest sens a contactat un blogger care i-a postat mesajul pe internet. Imediat sute de persoane au luat legătura cu medicii din cadrul Spitalului Câmpina, cu intenția de a deveni părinți adoptivi pentru micuță.

Fetița a fost externată în data de 11 ianuarie și de atunci se află în grija unui asistent maternal.