În scandalul privind reducerea pedepselor deținuților, care au scris opere științifice din închisoare, apare și numele Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. Trei profesori din UPG, în frunte cu rectorul Mihai Coloja, dar și fostul director al Bibliotecii Nicolae Iorga, Nicolae Boaru, decedat în 2013, au dat recomandări scrise unor condamnați pentru abuz în serviciu și luare de mită. Astfel, aceștia au putut ieși mai repede din pușcărie. 

 

Vezi aici: LISTA PROFESORILOR DIN UPG PLOIEŞTI CARE AU COORDONAT LUCRARILE STIINTIFICE ALE PUSCARIASILOR

Cine sunt condamnații pentru care au girat profesorii din UPG.
Rectorul UPG, alături de alți doi profesori ai universității din Ploiești, precum și fostul director al Bibliotecii Nicolae Iorga, au coordonat lucrările științifice pentru următorii condamnați: Găureanu Toader, condamnat la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor personale, Nica Valerian, condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și, STOIAN ALBULESCU ION, condamnat la doi ani de închisoare pentru luare de mită.
Găureanu, administratorul Rafo care a prejudiciat rafinăria cu 240 miliarde de lei vechi
Toader Găureanu a făcut parte din lotul de condamnați din dosarul Rafo, alături de celebrul Corneliu Iacobov și Marin Marin. Toți trei au condamnați de Curtea de Apel București la șase ani de închisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei, spălare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si marturie mincinoasa, in dosarul privind prejudicierea Rafo Onesti. Potrivit luju.ro, prejudiciul reținut de anchetatori a fost uriaș, de peste 240 de miliarde de lei vechi! Procurorii Parchetului General i-au trimis pe cei trei dupa ce acestia au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la Electrocarbon Slatina. Potrivit rechizitoriului, Corneliu Iacobov, Toader Gaurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian si Marin Marin s-ar fi asociat, in perioada 2000 – 2003, in vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei (peste 240 de miliarde de lei vechi).
Rectorul UPG, Mihai Coloja, a girat lucrarea lui Gărueanu scrisă din pușcărie
Găureanu a fost arestat pe 28.06.2012 și a publicat la Editura Sitech din Craiova lucrarea "Energia Geotermala. Surse de energie geotermala". Coordonatorul științific al lucrării a fost nimeni altul decât prof dr ing Mihai Coloja, rectorul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești. 
Venituri uriașe ale rectorului UPG
Observatorulph.ro a publicat în 2013 VENITURILE URIAŞE ALE CONDUCERII UPG PLOIEŞTI. Astfel, rectorul UPG, profesor universitar doctor inginer Mihai Pascu Coloja, a menţionat în declaraţia de avere un apartament în Ploieşti, unul în Bucureşti şi ½ dintr-o casă de locuit din Poiana Câmpina primită moştenire. La toate acestea se adaugă două terenuri agricole primite tot moştenire situate în satul Păulean, comuna Buteni, judeţul Arad. Rectorul a mai adaugat în declaraţia de avere o Skoda Superb achiziţionată în 2008, precum şi două depozite bancare în cuantum de peste 86.000 de lei. Coloja a menţionat totodată venitul anual obţinut din salariu, plată cu ora, dar şi din activitatea de cercetare pe bază de contract, în cuantum de 120.931 de lei. La această sumă se mai adaugă 1.272 de lei de la comisia de doctorat a Universităţii din Petroşani, precum şi 1.016 lei de la CNFIS.
Vezi aici ultima declarație de avere a rectorului UPG.
Rectorul UPG: Nu-l cunosc pe domnul Găureanu, nu i-am coordonat nicio lucrare științifică!
Contactat de observatorulph.ro, rectorul UPG, Mihai Coloja, neagă informația publicată de hotnews.ro de la Ministerul Justiției: " Eu nu am coordonat nicio lucrare științifică a vreunui condamnat la închisoare. Eu nici nu-l pe acest domn Găureanu. Acum aflu de la dvs. de această informație, care nu este adevărată. îmi aduc aminte că domnul profesor Pavel venise cu o propunere de acest gen... "
UPDATE CUM A AJUNS NUMELE RECTORULUI UPG PE LUCRAREA ŞTIINŢIFICĂ A UNUI CONDAMNAT