- Publicitate -

Cum justifică Primăria Ploiești dispariția celei de-a treia benzi de pe Bulevardul Independenței

Data:

Distribuie articolul:

Marcajele rutiere trasate după reabilitarea celui de-al doilea tronson al Bulevardului Independenței din Ploiești au produs aglomerație, iar la intersecția cu strada Rahovei, din zona statuii lui Radu Stanian, riscul producerii unor accidente a crescut.

- Publicitate -

Asta deoarece între statuia lui Radu Stanian și Muzeul de Artă din zona centrală au fost marcate doar două benzi de circulație, față de cele trei existente înainte de începerea lucrărilor de reparații.

Astfel, accesul șoferilor care ies de pe strada Rahovei și fac virajul la stânga, pe Bulevard, spre centru, sunt nevoiți să acorde prioritate conducătorilor auto care circulă în ambele sensuri.

Manevrele sunt riscante, mai ales la orele de vârf, mulți șoferi rămânând practic blocați, pe contrasens, din cauza faptului că a treia bandă a dispărut.

- Publicitate -

Mai mult, din cauza dispariției celei de-a treia benzi până în centru, acum se formează cozi uriașe de mașini, care se întind până la sediul Conpet.

Primăria Ploiești a transmis un punct de vedere referitor la noile marcaje în care a invocat faptul că acestea au fost efectuate conform planului de semnalizare rutieră din cadrul proiectului de reabilitare a bulevardului.

Municipalitatea precizează că acest plan a fost avizat de Poliția Municipiului Ploiești și de Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației.

- Publicitate -

Reamintim că, anul trecut, Observatorul Prahovean a solicitat Municipalității să transmită redacției lista nominală (nume și funcție deținută) a membrilor acestei comisii.

Conducerea Primăriei Ploiești ne-a transmis atunci un document semnat chiar de primarul Andrei Volosevici privind componența comisiei, indicând doar funcția deținută, nu și numele persoanelor respective.

Astfel, putem deduce că președintele comisiei fiind primarul Ploieștiului, acesta nu poate fi decât Andrei Volosevici, iar ceilalți doi viceprimari sunt vicepreședintele comisiei, respectiv membru al ac esteia.

- Publicitate -

De asemenea, din comisie mai fac parte: Directorul Direcției Tehnic – Investiții din cadrul Primăriei Ploiești, Arhitectul Șef al Municipiului Ploiești, Directorul Direcției Gestiune Patrimoniu din cadrul Primăriei Ploiești, Directorul SC Transport Călători Express SA, directorul Societății Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești.

Ceilalți membri ai comisiei au fost menționați astfel: Reprezentant al Direcției Juridice din cadrul Primăriei Ploiești, reprezentant al Serviciului Reparații și Investiții Drumuri din cadrul Primăriei Ploiești, reprezentant al Serviciului Mobilitate și Trafic Urban din cadrul Primăriei Ploiești, reprezentant al Serviciului Mobilitate și Trafic Urban din cadrul Primăriei Ploiești, reprezentant al Politiei Locale Ploiești și reprezentant al Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Ploiești.

Trecând în revistă componența comisiei de circulație observăm că din cele 13 persoane menționate doar patru ar putea avea legătură și cunoștințe în domeniul circulației rutiere.

- Publicitate -

Este vorba de reprezentanții Poliției Locale, Poliției Rutiere, Serviciului Reparații și Investiții Drumuri și Serviciului Mobilitate și Trafic Urban. Ceilalți ocupă funcții paralele cu ceea ce înseamnă circulația rutieră.

Cum se circulă pe Bulevardul Independenței după ce au fost trasate noile marcaje rutiere:

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

6 COMENTARII

  1. Primaria spune CINE a creat haosul, dar nu spune DE CE, si nici nu spune daca are vreo rezolvare. Citisem ceva despre (inca) un semafor ?!

  2. Dar cu banda de la sud din spre Veronica Micle care duce direct in statia de autobuz și nu are linie punctată care sa te poata lasă să ieși spre banda 2 și 3 ?

  3. Ne-am obișnuit cu aceste aberații, riscul de accidente este mult mărit, mai bine ar interzice cu totul întrarea în bulevard venind dinspre Radu Stanian în stânga pe bulevard , permițând doar virajul spre dreapta spre gara de Sud, oricum este de tot râsul

  4. Cum sa gândești asemenea prostie cu doua benzi ? Avem cap numai ca sa nu ne plouă in gât… Întotdeauna sunt unii care sunt puși acolo pe bani publici mai mult ca sa încurce…

  5. Adevărul pentru care au rămas doar doua benzi este urmatorul:S-a micșorat lățimea carosabilului cu mai mult de 50 cm,ceea ce nu a mai fost posibila marcarea celei de-a treia banzi.Pentru veridicitate,uitati-va de la Muzeul de artă spre Gara de Sud și veți vedea unde au fost montate noile borduri,mărind spațiul verde!Cu ce scop,analizați singuri…!

  6. Dar cine vă pune să mergeți toată ziua cu mașina. Ce să spun???Este și mare al dracu Ploieștiul, nu zău?! Mașinile sunt prezente în fiecare zi, de dimineață până seara. Este același trafic, constant! Întrebarea mea este : de ce? Nu aveți serviciu, de vă tot plimbați continuu? Pe viitor folosiți mersul la pas și bicicleta, obezilor.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Sinteza „realizărilor” primarului Andrei Volosevici, la final de mandat 2020-2024

La final de campanie electorală ne-am propus să prezentăm...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -