- Publicitate -

O nouă ”capodoperă inginerească” marca Primăria Ploiești. Cum arată podețul metalic peste Dâmbu care a costat cât o garsonieră

Data:

Distribuie articolul:

Un an și jumătate în loc de trei luni. Atât a durat construcția unui podeț metalic, care poate fi folosit doar de pietoni, peste râul Dâmbu, în cartierul Mihai Bravu din Ploiești. ”Opera inginerească”, marca Primăria Ploiești, a stârnit deja nemulțumirea celor care o folosesc. FOTO-VIDEO la finalul textului.

- Publicitate -

Un text de Roxana Tănase și Marius Nica

”Epopeea” podurilor peste Dâmbu a început pe 6 decembrie 2021, când Primăria Ploiești anunța printr-un comunicat că edilul Andrei Liviu Volosevici a semnat contractele de lucrări pentru reconstruirea a două pasarele și a unui pod peste pârâul Dâmbu.

Comunicatul Primăriei Ploiești din 6.12.2021

”Astăzi, s-au semnat contractele de lucrări, care prevăd proiectarea și execuția unor noi pasarele peste pârâul Dâmbu, în dreptul străzilor Cometului și Neajlov, precum și contractul care prevede construirea unui nou pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor.

- Publicitate -

Contractele de lucrări menționate vor fi derulate de către Asocierea S.C. SOS Service S.R.L. (lider al Asocierii)  – S.C. Dineng Dev S.R.L. (asociat).

Cele trei investiții ale municipalității ploieștene vor implica, pentru început, demontarea structurilor existente (partea de infrastructură și îmbrăcămintea rutieră)

(…) Noua pasarelă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Neajlov, va avea structură metalică, o lungime de 17 m și o lățime de 1,50 m, implicit bară de protecție cu înălțimea de 1,20 m. Partea de infrastructură va fi din beton armat pe care se va așeza structura metalică amintită. Valoarea acestui proiect, susținut din bugetul local, este de 181.368 lei fără T.V.A”.

- Publicitate -

Citește și Imaginea zilei la Ploiești. Echilibristică prin pârâul Dâmbu, în lipsa pasajelor – VIDEO, FOTO

Ulterior, în vara anului 2022, Consiliul Local Ploieşti a aprobat actualizarea devizului a podețului, care a presupus o creștere cu 25% a costurilor inițiale.

Motivul invocat de primărie a fost că reprezentanții companiei Apele Române au cerut modificarea proiectului pentru a preveni posibile inundații ca urmare a creșterii debitului Dâmbului în cazul unor precipitații abundente.

Cum arată podețul care a costat cât o garsonieră

Puntea pietonala peste pârâul Dambu, în dreptul străzii Neajlov, a fost montată zilele trecută, însă au apărut deja numeroase critici.

- Publicitate -

Podețul metalic are la unul dintre capete o rampă abruptă, iar la celalalt se termică brusc.

În plus, structura metalică nu s-a potrivit perfect pe fundațiile de beton, iar în urma lucrării a rămas o mizerie taxată și de pietoni.

Primăria Ploiești a dat vina și pe condițiile meteo pentru construcția punții pietonale în 18 luni

Observatorul Prahovean a publicat mai multe anchete pe tema punților pietonale peste Dâmbu.

- Publicitate -

În urma articolului Podurile peste pârâul Dâmbu din Ploiești au fost ”uitate” de primărie, la solicitarea redacției noastre, conducerea Primăriei Ploiești a transmis următorul punct de vedere:

”Municipiul Ploiești a încheiat contracte de lucrări, inclusiv proiectare, având ca obiect demolarea/construirea unor noi pasarele/pod peste pârâul Dâmbu, în zona străzilor Neajlov, Cometului si Muzelor.

Conform contractelor încheiate, termenul pentru prestarea serviciilor și executarea lucrărilor este de 3 luni, începând de la data primirii ordinului de începere.

- Publicitate -

Având în vedere faptul că, în urma procedurilor de achiziție publică au fost încheiate contracte de lucrări, proiectare și execuție, în momentul aprofundării documentațiilor tehnice, respectiv trecerea la fazele DTAC și PT, s-a constatat necesitatea actualizării documentației tehnice, faza DALI, (elaborata în anul 2021 și aprobata prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Ploiești nr.316/31.08.2021), precum și actualizarea devizelor generale, la faza PT, astfel încât, prin Hotărârea Consiliului Local nr.354/18.08.2022 au fost actualizați indicatorii tehnico-economici pentru obiectivele de investiții: Pasarela peste Pârâul Dâmbu, în dreptul străzii Neajlov și Pasarela peste Pârâul Dâmbu, în dreptul străzii Cometului.

(…) În ceea ce privește execuția aferentă contractelor de lucrări pentru obiectivele de investiții: Pasarela peste Pârâul Dâmbu în dreptul străzii Neajlov și Pasarela peste Pârâul Dâmbu în dreptul străzii Cometului, vă precizăm că au fost executate lucrările privind demolarea celor doua pasarele, urmând a se executa lucrările privind montarea pasarelelor.

La data prezentei, lucrările aferente montării pasarelelor sunt sistate din cauza condițiilor meteorologice.

- Publicitate -

Totodată, menționam faptul că, în situația în care se vor înregistra întârzieri în executarea contractelor de lucrări, Municipiul Ploiești va proceda la aplicarea de penalități, conform prevederilor contractuale.”

Podul construit în locul celui de lemn a intrat în reparații după doi ani și jumătate de la inaugurare

Executivul Primăriei Ploiești este total depășit la capitolul construire de poduri. O dovedește faptul că podul din zona de Sud a orașului, construit în locul celui de lemn, a intrat în reparații la doi ani și jumătate de la inaugurare.

Astfel, după ce Observatorul Prahovean a publicat articolul Fostul „Pod de lemn” din Ploiești a început să crape. Peretele de sprijin o ia la vale FOTO, conducerea Primăriei Ploiești a cerut constructorului să execute lucrări de reparație în baza garanției de cinci ani.

Detalii aici: Au început lucrările de reparații la ”podul de lemn”. Istoricul neregulilor și scandalurilor, de la faza de proiect la cea de execuție

FOTO-VIDEO Cum arată puntea pietonală peste Dâmbu dată recent în folosință

VIDEO Ce spun ploieștenii despre ”opera inginerească” a primăriei:

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

7 COMENTARII

  • Stim banuim,dar sa te pretezi si la o lucrare atat de mica simpla asta inseamna ca ei chiar vrea sa fure din orice.
   O lucrare care nici nu seamna cu ce s-a contractatat dar un proiectant sa de acceptul pe asa ceva e clar atunci.
   Vai de noi ca pe ei ii intereseaza doar sa fure toti

 1. 4 sine de tren si niste tabla sudate de ele, in 18 luni si la acest pret astronomic ? Am spus-o deseori si o repet ! Suntem pierduti ca natiune. Nu mai avem nicio speranta. Poate peste vreo 3 generatii sa se schimbe cate ceva … si asta daca, incet-incet, nu vor pleca toti tinerii din tara.

  • Mare dreptate aveti, cu astfel.de primar si conducere ne ducem de tot in jos ca si oras si asa am ajuns vai de noi in loc sa progresam am luato inapoi

 2. Ce poti cere de la astfel de oamdni si de firme,decat sa faca jaf.
  In primul rand sa vedem proiectul daca e respectat si atunci discutam
  Ca si termen IDEM Sc Oas Com Impex Srl,
  ca si firma praf dezastru de lucrafi fac,sa nu uitm SOS SERVICES SRL .e vechiul REBELIS CONSTRUCTI SRL unde avea SC OAS COM IMPEX SRL punt de lucru cand facea dezapeziri in PADURII🤣🤣🤣😭😭😭nu va asteptati la o SC noua,oameni seriosi si profesionisti.
  Iar proiectantul apare peste tot un ….de tot rasul,dar Domnul PRIMAR oare ce zice ? Stie? Ii place?
  Oameni care depind de acele poduri si nu numai nu le plc si nu le vad utile in felul asta.
  Si cine o SEMNA o astfel de RECEPTIE???
  O avea curaj?
  😭😭😭😭

 3. Buna dimineata,
  Aceeasi „lucrare inginereasca” si la pasarela din dreptul strazii Cometului…Au facut un fel de rampa abrupta, practic o bucata de beton, fara protectie, inalta si de pe care, fara efort, poti pica in albia Dambului…Nu s-au gandit la persoanele in varsta, copii….Niste hoti.
  Cum se poate receptiona de catre Primarie o astfel de „lucrare”?

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

Craniu de copil descoperit în zona dealului Merez. Cercetări arheologice la Ceptura

În zona dealului Merez, din Ceptura, au fost efectuate cercetări la un mormânt de inhumație cu ritual creștin.

A început evenimentul săptămânii: „De la cal la cai putere” pe Hipodromul din Ploiești [FOTO-VIDEO]

Super mașini și concerte la Ploiești! Programul complet al evenimentului:

Meciul România – Belgia va putea fi urmărit din tribunele Hipodromului Ploiești. Surpriza organizatorilor evenimentului ”De la cal la cai putere”

Vă invităm să susținem împreună naționala de fotbal, vizionând meciul de sâmbătă seara, pe ecranul montat în fața tribunelor Hipodromului.  

Adrian Purcaru (PSD) revine la Primăria Azuga: „Orașul are nevoie de o dezvoltare economică”

Adrian Purcaru a reușit să câștige cel de-al patrulea mandat de primar la Azuga.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Un bărbat a fost prins sub autoturism în comuna Valea Doftanei

Intervenție a salvatorilor prahoveni

Razie a Poliției Rutiere în Prahova

Unde acționează polițiștii

Pericol de accidente la o trecere la nivel cu calea ferată. Ce a pățit un motociclist

”Norocul meu a fost că circulam cu viteză redusă și am reușit să mă echilibrez”

Belgia-România. Primul 11 gândit de antrenorul Edi Iordănescu

În cazul unei victorii, tricolorii sunt calificați în optimile competiției.
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

De ce a pierdut Andrei Volosevici alegerile pentru Primăria Ploiești [VIDEO]

Marele pierzător al alegerilor locale din 9 iunie

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Un bărbat a fost prins sub autoturism în comuna Valea Doftanei

Intervenție a salvatorilor prahoveni

Razie a Poliției Rutiere în Prahova

Unde acționează polițiștii

Pericol de accidente la o trecere la nivel cu calea ferată. Ce a pățit un motociclist

”Norocul meu a fost că circulam cu viteză redusă și am reușit să mă echilibrez”
- Publicitate -