- Publicitate -

Podurile peste pârâul Dâmbu din Ploiești au fost ”uitate” de primărie

Data:

Distribuie articolul:

Primăria Ploiești anunța acum mai bine de un an, mai exact pe  6 decembrie 2021, semnarea contractelor pentru refacerea a două pasarele și a unui pod peste pârâul Dâmbu.

- Publicitate -

Pe 6 decembrie 2021, Primăria Ploiești anunța printr-un comunicat că edilul Andrei Liviu Volosevici a semnat contractele de lucrări pentru reconstruirea a două pasarele și a unui pod peste pârâul Dâmbu.

Comunicatul Primăriei Ploiești din 6.12.2021

”Astăzi, s-au semnat contractele de lucrări, care prevăd proiectarea și execuția unor noi pasarele peste pârâul Dâmbu, în dreptul străzilor Cometului și Neajlov, precum și contractul care prevede construirea unui nou pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor.

Contractele de lucrări menționate vor fi derulate de către Asocierea S.C. SOS Service S.R.L. (lider al Asocierii)  – S.C. Dineng Dev S.R.L. (asociat).

- Publicitate -

Cele trei investiții ale municipalității ploieștene vor implica, pentru început, demontarea structurilor existente (partea de infrastructură și îmbrăcămintea rutieră).

Citește și Țeapa tarifului plafonat la gaze pentru populație. Cum poți beneficia de un preț mai mic

Noul pod peste pârâul Dâmbu, pe strada Muzelor, va avea o lungime de 10 m, lățime de 4 m și va avea o structură din elemente prefabricate de beton (de tip elevații, dale), la partea superioară urmând să se toarne o suprabetonare, peste care se va așterne un strat de asfalt. Se va realiza și o balustradă metalică de protecție, cu o înălțime de 1,20 m. Podul nou construit se va executa și racorda la cota trotuarelor din ambele părți. Valoarea acestei investiții a municipalității ploieștene este de 254.430 lei fără T.V.A.

Pasarela existentă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Cometului, va fi, de asemenea, demontată, urmând să se execute o nouă pasarelă cu structură metalică, cu o lungime de 14 m și lățime de 1,50 m. Noua pasarelă va avea balustradă de protecție cu înălțimea de 1,20 m și infrastructură nouă din beton, adaptată cerințelor actuale. Fondurile alocate de către Primăria Municipiului Ploiești pentru realizarea acestui obiectiv din infrastructura locală sunt în cuantum de 157.410 lei fără T.V.A.

- Publicitate -

Citește și Termo Ploiești a rămas fără conducere. Directorul general și directorul tehnic și-au dat demisia

Totodată, noua pasarelă peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Neajlov, va avea structură metalică, o lungime de 17 m și o lățime de 1,50 m, implicit bară de protecție cu înălțimea de 1,20 m. Partea de infrastructură va fi din beton armat pe care se va așeza structura metalică amintită. Valoarea acestui proiect, susținut din bugetul local, este de 181.368 lei fără T.V.A”.

La mai bine de un an de la semnarea contractelor, șantierul deschis la pasarela peste pârâul Dâmbu, din dreptul străzii Cometului, pare a fi abandonat, deși termenul de finalizare a investiției a fost depășit.

Nici lucrările la pasarela de pe strada Muzelor menționată în comunicatul primăriei nu au început până acum.

- Publicitate -

Zona este ”ruptă” de strada Apelor, care face accesul la mall-ul AFI și zona Obor pentru că singurul pod rutier din zonă peste Dâmbu, cel de pe strada Berzei, a fost închis circulației, din motive de siguranță.

Pe grupul de Facebook Stop poluării orașului Ploiești au fost postate imaginile neputinței actualei administrații publice:

 

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Exclusiv

Imagini cu puiul de delfin Baby de la unul dintre ultimele lui spectacole din Delfinariul Constanța [VIDEO]

VIDEO: Puiul de delfin Baby, născut în captivitate, a murit la delfinariul din Constanța. Un cititor ne-a trimis imagini surprinse la unul dintre ultimele spectacole în care Baby a încântat asistența cu un program de excepție.

Sala de lupte de la CS Petrolul Ploiești a fost renovată printr-o sponzorizare a Dosco România

Sala de lupte a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Medicul Alin Scarlat: ”Iubirea este cheia longevității”

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Candidatura lui Mircea Geoană, susținută de Partidul România în Acțiune

Cum se va implica Partidul România în Acțiune la alegerile prezidențiale din toamnă
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -