- Publicitate -

Motoare turate la maximum pe Bulevardul Independenței, ”distracția” șoferilor și motocicliștilor teribiliști din Ploiești. Ce face Poliția?

Anul acesta, poate mai mult ca în alți ani, un motiv în plus de bucurie pe care toamna l-a adus este faptul că… dormim cu geamurile închise! Astfel, mai ales „proprietarii de termopane” își pot dormi liniștiți somnul fără întreruperile motoarelor ambalate de pe bulevard.

Vara asta, să dormi în unele nopți într-un imobil aflat pe străzile paralele cu Bulevardul Independenței din Ploiești, a fost o adevărată aventură.

Am citit luni de zile în Observatorul Prahovean despre acțiunile BLITZ ale polițiștilor prahoveni, despre filtrele de la intrările și ieșirile din localități, despre amenzile date pentru alcool sau consum de droguri. Niciodată însă nu am citit despre amenzi date pentru poluarea fonică!!

Să nu spună cineva că zgomotul de pe Independenței nu a fost sesizat de nimeni! Până și patrulele de noapte ale poliției puteau să-l sesizeze!

Citește și: Harta zgomotului din Ploiești. Unde se află cea mai liniștită zonă

Ideea este că, pe bulevard, și ziua în amiaza mare se aud astfel de „ambalări” numai că nu deranjează somnul nimănui. Oricum nu e nimeni însă acolo, să-i oprească și să-i amendeze.

Dacă polițiștii s-ar gândi și la acțiuni care să vizeze astfel de comportamente, poate că, în anumite zone din Ploiești, se va putea dormi vara și cu geamul deschis.

Acum ceva vreme, pe timp de noapte era un filtru de poliție la Omnia, iar de la Gara de Sud până la rondul 2, se ambalau la greu motoarele.

Iar asta cu zgomotele se întâmplă în cel puțin 2 nopți pe săptămână…”, s-a plâns un cititor care locuiește în zona străzii Hașdeu, stradă paralelă cu Bulevardul Independenței.

Acum aproximativ o lună polițiștii din Sibiu au făcut asta! Au amendat șoferii pentru poluare fonică și nu numai!

Cum au procedat? Au ales anumite zone după ce mai mulţi cetăţeni au sesizat că şoferii conduc autovehicule ce produc zgomot puternic şi care deranjează liniştea publică.

Astfel, cu ajutorul unui sonometru, poliţiştii din Sibiu au depistat şi sancţionat șoferii care conduceau autoturisme ale căror sisteme de evacuare fuseseră modificate ilegal producând astfel un nivel de zgomot peste cel prevăzut de normele tehnice ale autoturismelor în cauză.

Şoferii au fost amendaţi atât pentru modificările aduse autovehiculelor, cât şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, amenda aplicată fiind însoţită şi de retragerea certificatului de înmatriculare a maşinilor.

Oare se poate face asta și în Ploiești? Se pot da amenzi pentru poluare fonică sau în Prahova este altă legislație? 😉

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

[ays_poll id=84]

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Răsturnare de situație în cazul incidentului de la școala Bassarabescu din Ploiești. „Copilul meu a fost agresat verbal și fizic”

Adolescentul de 12 ani care, din teribilism, a mers la școală, la începutul lunii noiembrie, cu un pistol cu bile din plastic, face consiliere...

Persoanele cu dizabilități, discriminate în Ploiești. Au accesul interzis în pasajul din centrul Ploieștiului!

În Ploiești sunt peste 10.000 de persoane cu dizabilități, multe dintre ele fiind țintuite în scaunul cu rotile. Pentru a se deplasa, acestea au...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Boboteaza și Sf. Ion ar putea deveni sărbători legale. Românii vor avea 17 zile libere în 2023

Proiectul de lege care stabilește ca alte două zile să fie declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, a fost adoptat...

Imagini cu autoutilitara care arde ca o torță pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat [VIDEO]

Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină miercuri dimineață la Bucov pentru stingerea unei autoutilitare care a luat foc în mers. La momentul izbucnirii incendiului,...

Acțiune rutieră miercuri dimineață pe DN1, în Prahova, pentru depistarea șoferilor beți

Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat miercuri dimineață o acțiune rutieră pe DN1, în zona Băicoi, pentru depistarea șoferilor care s-au urcat băuți la...

O autoutilitară încărcată cu carne a luat foc pe DN1B, la Bucov. Traficul spre Ploiești este blocat

Traficul rutier pe DN 1B, sensul de mers Buzău - Ploiești, este blocat la Bucov după ce o autoutilitară încărcată cu carne a luat...

„Totul despre sexul protejat”, un proiect demarat la Măneciu, de care tinerii din ziua de astăzi au mare nevoie

O mână de oameni inimoși, adunați sub titulatura „Asociația Parteneri pentru Comunitate”, vine în sprijinul tinerilor prin abordarea unui subiect „tabu”: sexul protejat În luna...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -