- Publicitate -

Mesaje, pe bune, despre profesori din Prahova: “Ne încurajează să punem întrebări și face ca atmosfera din timpul orelor să fie plăcută”

Tinerii apreciază profesorii deschiși, care îi lasă se se exprime liber în legătură cu subiectele dezbătute la ore. Corectitudinea cu care sunt notate testele este un alt detaliu pe care beneficiarii educației l-au punctat ca fiind pozitiv.

Mesajele, pe bune, vin către următorii profesori: Mudura Viorica, Miricel Florina, Popescu Octavia Maria, Neacșu Florin. Mesajele de laudă vin și către Hanganu Gelu, Marin Andreea, Maria Mariana Gheorghe, Mihai Karaghiaur, Laura Albu, Neacșu Marin, Zorila Polin etc.

Citește și: Mesaje de bine despre profesorii din Prahova: “Ne-a oferit un zâmbet cald atunci când tot ce primeam erau priviri reci”

Elevii au avut la dispoziție o rubrică în care au avut ocazia să scrie un mesaj despre un profesor pe care îl apreciază. În continuare veți putea citi numele profesorilor din Prahova care sunt apreciați de către elevi și motivul pentru care aceștia sunt pe placul elevilor.

Vă prezentăm o nouă serie de mesaje trimise de către elevii din Prahova în cadrul campaniei “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

“Doamna profesoară Mudura Viorica a fost cu siguranță profesorul care mi-a schimbat viața. A reuşit să mă convingă să mă pregătesc minuțios pentru ore, olimpiade și Evaluarea Națională pentru bagajul meu de cunoştințe și pentru bucuria de a mă dezvolta intelectual.

Cu alte cuvinte, nu am învățat pentru că «trebuia să învăț», nu petreceam atât de multe ore ca să-mi iasă tema perfect pentru că «aşa trebuia», ci pur şi simplu pentru satisfacția personală.

Din păcate, această încurajare (de a vedea scopul sau roadele studiului) vine din partea a prea puțini profesori şi cred că ar fi mult mai motivant pentru elevi să îşi aloce timpul necesar să învețe până şi la materiile care nu le plac.

«Să se ataşeze puțin mai mult emoțional de copii»

Ar fi ideal dacă domnii profesori ar face efortul să se ataşeze puțin mai mult emoțional de copii. Bineînțeles că sunt conştientă de eforturile considerabile ale domnilor profesori de a-şi desfăşura orele cu un număr atât de mare de elevi în clase.

Însă cred că această inițiativă ar aduce efecte pe termen lung, ajutând copiii să devină mai târziu adulți mult mai responsabili, pasionați și conştienți de ceea ce este în jurul lor.”, elevă, 16 ani, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

Citește și: Mesajele elevilor scot la iveală derapajele din sistem: “Profesorul de fizică a avut mai multe tentative de a întreține relații cu eleve minore în liceu”

“Profesoara mea preferată din clasa a 9-a predă biologie, iar numele ei este Miricel Florina. Întotdeauna am așteptat cu nerăbdare orele ei, pentru că mereu mi-au adus o dispoziție bună.

«Ne încurajează să punem întrebări și face ca atmosfera din timpul orelor sa fie plăcută»

Ea ne încurajează să punem întrebări și face ca atmosfera din timpul orelor sa fie plăcută. De asemenea, o apreciez nespus de mult pe doamna mea profesoara de română din gimnaziu, Mudura Viorica și pe profesoara mea de germană din gimnaziu, Popescu Octavia Maria.”, elevă, 15 ani, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

“Doamna Laura Albu, profesoară de engleză, este o persoană minunată. Mereu ne înțelege și ne lasă să ne exprimăm și să ne spunem propria părere sau opinie. Dacă suntem triști ne încurajează și ne explică de ce ar trebui să fim veseli și să ne bucurăm de viață.

Este o profesoară de nota 10. Explică materia cu calm și înțelegem foarte bine ce ne predă. Este calmă, drăguță și blândă. Pentru doamna vin la liceu. Îmi face plăcere să vorbesc cu ea orice subiect.”, elevă, 17 ani, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Ploiești.

«Ne inspiră și ne dezvoltă din punct de vedere emoțional și gândire»

“Profesorul meu preferat este domnul profesor de română. Acesta înțelege pe deplin faptul ca noi suntem la real și nu ne impune sa invatam in fiecare zi. Chiar foarte des, el ne povestește întâmplări din viața lui cât și alte subiecte care ne inspiră și ne dezvoltă din punct de vedere emoțional și gândire.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Totuși, asta nu înseamnă că nu învățăm nimic la limba și literatura română. Din când în când ne dă câte un test cu subiecte de bac pentru a ne testa capacitatea. Lui îi pasă de noi, îi pasă de viitorul nostru.”, elev, 17 ani, Colegiul Național ”Nichita Stănescu”, Ploiești.

«Cel mai blând om pe care l-am văzut. Îl apreciez foarte mult.»

“Zorila Polin – Dânsul este domnul profesor de istorie. Este cel mai blând om pe care l-am văzut și pe care îl apreciez foarte mult. El trebuia să iasă la pensie acum 4 ani, dar a decis să ne ducă și pe noi până la final.”, elev, 14 ani, Școala Gimnazială ”Sfânta Vineri”, Ploiești.

“Domnul Neacșu Marin. Domnul profesor de fizică știe exact cum să ne facă să ne simțim cât se poate de comozi pe parcursul orei și ne ajută să înțelegem materia. Are o atitudine calmă și ne respectă opiniile.

«Orele se desfășoară într-o atmosferă relaxantă și rețin informațiile din clasă»

Doamna Elena Nica, doamna profesor de biologie, dânsa știe întotdeauna cum sa ne predea lecțiile cât se poate de interactiv, fără să ne plictisim. Orele se desfășoară într-o atmosferă relaxantă și rețin informațiile din clasă.”, elevă, 15 ani, Colegiul de Artă ”Carmen Sylva” Ploiești.

Citește și: “Copiii mă judecă foarte mult, mă jignesc, mă scuipă” Ce mesaje trimit elevii școlilor din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”

“Domnul profesor de geografie Hanganu Gelu. Este singurul profesor care este
foarte inteligent și respectuos, cu un simț al umorului dezvoltat. În același timp își dedică cu totul viața meseriei și își ajută elevii să se dezvolte.

«Învață copiii să se bucure de viață»

Adoră această meserie și învață copiii să se bucure de viață, prezența lui aducând fericirea tuturor. Îi mulțumim foarte mult! Mi-ar face plăcere ca domnul profesor să audă aceste cuvinte și să știe că cei de la viitorul 8M îl iubesc.”, elevă, 14 ani, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

“Profesorul meu preferat este doamna Manuela Olteanu de franceză. Apreciez felul dânsei de a fi, corectitudinea în privința evaluării, înțelegerea pe care ne-o oferă atunci când suntem mai puțin pregătiți, implicarea dânsei și interesul în a ne învăța, pe bune, franceza.

M-a făcut să-mi placă această materie și probabil voi continua mai departe în aceasta direcție.”, elevă, 17 ani, Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiești.

«A reușit să umple niște goluri uriașe create în școala generală»

“Numele profesorului meu preferat este Marin Andreea. Este profesoara noastră de chimie și este preferata mea deoarece știe să-și explice materia și se observă pasiunea pentru materia pe care o predă.

Citește și: Interviu cu Denisa Badiu, tânăra de 10 din Filipeștii de Pădure care a creat un joc cu mașinuțe și monede Bitcoin

Cu toate că acesta este primul ei an de predat, pot spune că a reușit să umple niște goluri uriașe create în școala generală și anii precedenți de liceu. Pe lângă acestea, știe de glumă și să ne asculte problemele legate de alți profesori și, de ce nu, chiar și probleme personale, dar n-am avut nevoie.”, elevă, 17 ani, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Ploiești.

«Ne îndrumă și susține la fiecare pas»

“Profesorul meu preferat este cu desăvârșire domnul profesor de limba franceză, Mihai Karaghiaur. Este deschis cu elevii și ne ajută să avem o dezvoltare armonioasă în această societate. Ne îndrumă și susține la fiecare pas și îl respect și admir pentru asta! Nu mulți profesori sunt ca domnul Karaghiaur. Este un exemplu!”, elevă, 16 ani, Colegiul Național „A. I. Cuza” Ploiești.

Citește și: Dana Volosevici, mesaj pentru profesori și elevi: “Sprijin campania pentru educație în calitate de profesor, avocat și cetățean al județului Prahova”

“Profesorul meu preferat, mai bine spus doamna profesoară preferată a fost doamna Magnea Adela, preda fizica în Nichita. Doamna se implica cu desăvârșire în pregătirea elevilor care vor să urmeze o facultate de inginerie.

Pentru asta este nevoie de fizică și la bacalaureat și la examenul de admitere, dar și pe parcursul anilor. Doamna își pune tot sufletul în ce face și lucrează cu fiecare copil în parte pentru a se asigura că acesta va reuși în viață.”, elev, 19 ani, Colegiul Național ”Nichita Stănescu”, Ploiești.

«Doamna de istorie care m-a făcut să iubesc istoria»

“Maria Mariana Gheorghe este doamna de istorie care m-a făcut să iubesc istoria, care mi-a dat încredere în mine, în vocea mea, dar și în capacitățile mele. Asta înseamnă să fii cu adevărat profesor.

E important să vii în fața clasei și nu numai să îți predai lecția, dar să știi să captezi elevii și, cel mai important: să te intereseze de cum se simt ei. Să îi întrebi dacă au avut o zi bună, un somn odihnitor, dacă sănătatea lor mentală e ok în perioada respectivă, dar și cea fizică).”, elevă, 16 ani, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Ploiești.

Citește și: Gelu Hanganu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Prahova: “Păcatul nostru este că noi nu discutăm cu elevii, ci cu proiecția lor în viitor”

Mesajele prezentate în acest articol fac parte din campania pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” – Campanie marca Generația lui John, susținută de Observatorul Prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți mulțumiți de activitatea primarului Andrei Volosevici în cei doi ani de mandat?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Mesaje trimise de către elevii din Prahova. Mâine este ultima zi în care, profesorii și elevii pot completa chestionarul, în mod anonim

Joi, 30 iunie 2022, este ultima zi din campania pentru educație “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. Ne aflăm pe...

Mesajele elevilor scot la iveală derapajele din sistem: “Profesorul de fizică a avut mai multe tentative de a întreține relații cu eleve minore în...

Vă prezentăm o nouă serie de mesaje trimise de către elevii din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Ploieșteanul de geniu care a refuzat, din convingere, să îi sculpteze bustul lui Ceaușescu

A făcut un gest de probitate morală ce l-ar fi putut costa scump. A fost sculptorul care a refuzat categoric să îi facă bustul...

O nouă medalie de aur la Campionatului Mondial de la Racice (Cehia)

Ultima cursă a Campionatului Mondial de la Racice (Cehia) a adus încă o medalie de aur pentru sportivii din România. De data aceasta în...

Vremea se schimbă radical în Prahova. Revin temperaturile de vară în Ploiești

Sfârșitul lunii septembrie va aduce temperaturi de vară, după ce ultima săptămână a fost marcată de o răcire accentuată, de ploi, dar și de...

Pericol pe șoselele din Prahova. Șoferi beți, depistați la volan

Polițiștii au depistat pe șoselele din Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai mulți conducători auto în stare de ebrietate. Conducătorii auto au...

Trafic aglomerat pe DN1 Ploiești – Brașov. Coloane de mașini la Comarnic, Sinaia și Bușteni

Traficul rutier s-a aglomerat, duminică, pe mai multe tronsoane din DN1, atât pe sensul spre munte, cât și pe sensul spre Ploiești, pe raza...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -