- Publicitate -

Gelu Hanganu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Prahova: “Păcatul nostru este că noi nu discutăm cu elevii, ci cu proiecția lor în viitor”

Gelu Hanganu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Prahova, vorbește deschis despre educație și suștine campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”.

În filmulețul din articol, profesorul subliniează lipsa de comunicare pe care profesorii o au față de elevi. Gelu Hanganu spune că se simte în școală la peștele în apă.

Citește și: Notițele cutremurătoare ale unui elev de doar 13 ani din Prahova: “Când intru în clasă îmi spune: «Iar ai venit, prostule?»”

“Mă numesc Gelu Hanganu și sunt profesor. Sunt mândru că sunt profesor. Interesant este că meseria a venit de la sine, ca o stare de energie, ca o stare de spirit. Nu m-am gândit niciodată ce o să fac când o să fiu mare. Și astăzi am ajuns în situația de a analiza și de a da niște rezoluții, apropo de evenimentele care se întâmplă, bune sau rele, în sistemul de învățământ și în școala în care predau.

Și Dumnezeu mi-a îndeplinit ruga

Îmi amintesc de scrisoarea unui soldat american, din timpul războiului de independență, găsită la piept, care spunea că i-a cerut lui Dumnezeu să îi dea tot ce este mai bun, iar Dumnezeu i-a dat ceea ce îi trebuie. Mă rugăm, în primii ani de învățământ, să ajung la cea mai bună școală, să pot să mă înțeleg cu copiii mei, să pot să învăț de la ei și să pot să îi și învăț în același timp. Și Dumnezeu mi-a îndeplinit ruga.

Dacă ceea ce se întâmplă în școală este bine sau rău, nu cred că este atributul meu. Eu aș putea să vă spun cum mă simt eu în școală și cam ce fac. Mă simt ca peștele în apă si fac ceea ce orice dascăl, cu calități, cu păcate, cu defecte, cu rutina muncii de zi cu zi, reușește să împlinească, prin voința celui de Sus și a celor de primprejur.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

În fiecare zi învăț câte ceva de la copii pentru că am șansa să am cei mai buni copii din țară, în fața ochilor și în același timp cred că pot să le transmit lucruri – simt starea asta – care apare o dată, de două ori pe semestru. Munca mea este rutină, iar din când în când ajungi să-ți atingi limitele, în sensul cel mai bun al cuvântului.

Păcatul nostru este că noi nu discutăm cu elevii care, pe moment pot fi încântați, pot fi derutați, pot fi vexați. Noi discutăm cu proiecția lor în viitor. Iar rezultatul muncii noastre se observă după 10, 15, poate 30 de ani, atunci când lucrurile se pun în matcă. La fel cum se întâmplă – scuzați paralela – cu marile genii ale lumii, deși noi avem un rol mult mai mic.

Ca să dau două aprecieri pentru tema aleasă de sondaj:

în școală se întâmplă lucruri bune, există o efervescență în care toată lumea, profesori și copii, sunt angajați și muncesc după puterile lor. Iar rezultatele, care sunt, sunt după implicarea lor.

Citește și: Lelia Grigore, avocat: “Vreau să îi mulțumesc profesorului meu de geografie, Gelu Hanganu. M-a învățat să gândesc.”

Iar faptul că școala noastră pe care o reprezint este între vârfurile educaționale ale României arată că ceea ce se întâmplă în școală este bine. Sunt foarte multe lucruri de aranjat, însă sunt alți factori care pot decide.

Susțin campania podcastului Generația lui John în legătură cu evenimentele care se întâmplă în școală, adică “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. a povestit Gelu Hanganu, profesor de geografie.

Gelu Hanganu, mesaj de susținere a campanie pentru educație:

Citește și: Sorin Cîmpeanu: ”Profesorii care au înregistrat diferenţe de punctaj la grila de la Evaluarea Națională nu vor mai corecta”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Cine credeți că este de vină pentru că Ploieștiul a rămas fără apă caldă?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Ilinca Ionițescu, unul dintre oamenii care colorează Ploieștiul cu artă murală – VIDEO

Ilinca Ionițescu are 26 de ani, s-a născut în București, dar a trăit o bună perioadă de timp în Ploiești. A terminat liceul la...

Povestea ploieșteanului Bogdan Chitic: “Apreciați omul pe care îl vedeți dimineața în oglindă și seara înainte de culcare”

Bogdan Chitic s-a născut în Ploiești, are 34 de ani și peste 8 ani de experiență în presa prahoveană. În anul 2018 a luat...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Ce nereguli a găsit Camera de Conturi la DSP Prahova

Auditorii de la Camera de Conturi au efectuat un control la DSP Prahova în urma căruia au constata mai multe nereguli. Conducerea instituției a...

Cristina Filoneanu, profesoara de engleză care îi motivează pe elevi să-și exprime emoțiile în mod creativ – VIDEO

Silvia-Cristina Filoneanu este profesoară de limba engleză la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești. A fondat clubul “Wild Ink Creative Writing Club” și...

Perseide: Cum poţi să admiri ploaia de stele căzătoare care atinge punctul maxim pe data de 12-13 august

Zilele acestea are loc fenomenul astronomic care marchează, în fiecare an, luna august și care este cel mai celebru curent de meteori. Faza maximă...

Mai noi ori mai vechi? – VIDEO

Bună ziua! Despre filmul mai vechi pe care vi-l propun pentru astazi, mi-ar plăcea să cred că ar trebui să fie subiect de studiu...

Un tânăr din Prahova, fără permis de conducere, a furat mașina tatălui a provocat un accident și a fugit de la fața locului

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bălțești este cercetat penal după ce a furat cheile autoturismului tatălui său, deși nu are...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -