- Publicitate -

Primele cifre ale campaniei pentru educație: 62% dintre elevii din Prahova susțin că fac pregătire în particular

Etapa de completare a chestionarelor din campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” a luat sfârșit. În continuarea acestui articol vă prezentăm date importante legate de răspunsurile pe care elevii din Prahova le-au oferit în cadrul campaniei.

Elevii din Prahova care au completat chestionarul campaniei pentru educație au fost întrebați despre bullying în școli, perspective profesionale și pregătire în particular. Vă prezentăm primele cifre ale campaniei. Concluziile vă aparțin.

Citește și: Manifest pentru educație. Mesajele elevilor din Prahova, scenariul unui scurtmetraj în care joacă actorii de la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești

Mai bine de 24% dintre elevii care au completat chestionarul spun că au episoade de anxietate sau stări de panică. 20% dintre elevii participanți declară că nu reușesc să comunice eficient cu ceilalți colegi de la școală. 15% dintre elevii din Prahova nu au prieteni și/sau se simt singuri.

70% dintre elevii din Prahova au fost victima unui episod de bullying

La întrebarea “În școală, ai asistat sau ai fost victima unui episod de bullying?” 70% dintre elevi au răspuns afirmativ. Este un procentaj îngrijorător, grăitor pentru situația în care se află școala românească.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

Mai bine de 23% dintre elevi consideră că nu știu ce vor să facă cu viața lor. 19% dintre elevi ar dori să apeleze la un consilier educativ. 13% dintre elevi reclamă faptul că părinții și profesorii nu îi îndrumă în a-și alege un drum în carieră.

6% dintre elevii care au completat chestionarul pentru educație au spus că nu au nicio pasiune. Doar 36% din totalul elevilor participanți la sondaj suștin că știu exact ce vor să facă cu viața lor.

35% dintre elevii din Prahova, pentru un viitor mai bun, vor să plece în străinătate

Elevii au fost întrebați ce perspective profesionale au, iar aproximativ 35% dintre aceștia au spus că își doresc să plece din România pentru a avea mai multe șanse în viață. 32% dintre tineri au declarat că își doresc să fie antreprenori și aproximativ 20% dintre elevi sunt pregătiți să se angajeze.

Aproximativ 5% dintre elevi nu sunt pregătiți pentru a munci și își doresc să ia o pauză de la tot. Doar 7% dintre elevii de liceu și gimnaziu spus că nu contează ce job vor avea, ci vor să lucreze.

Mai bine de 25% dintre elevii din Prahova nu fac pregătire în particular

Întrebați fiind dacă au făcut pregătire în particular, 68% dintre elevi au răspuns afirmativ, iar 6% dintre elevii care au completat chestionarul au declarat că și-a fi dorit să facă pregătire, însă nu și-au permis din punct de vedere financiar acest lucru. Mai bine de 25% dintre elevii din Prahova care au completat chestionarul susțin că nu fac pregătire.

Aceste informații au fost furnizate pe baza completării chestionarului “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” de 425 de elevi din Prahova.

Citește și: Mesajele elevilor scot la iveală derapajele din sistem: “Profesorul de fizică a avut mai multe tentative de a întreține relații cu eleve minore în liceu”

„Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală” este o campanie marca Generația lui John, susținută de Observatorul Prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!
- Publicitate -

Sondaj

[ays_poll id=84]

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Dan Popescu, profesorul din Prahova implicat în campania pentru educație: “Media generală 10 ar trebui să reprezinte dovada capacității de a realiza performanță”

Dan Popescu este profesor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială “Ion Câmpineanu” din Câmpina. Și-a ales meseria de dascăl acum 23 de...

Alarmant. Aproape 50% dintre elevi au fost victime ale bullying-ului în școli – Anchetă Salvați copiii

Impactul pe care bullying-ul îl are asupra copiilor, chiar dacă doar asistă și nu sunt victime, este unul puternic, spun specialiștii, iar fenomenul nu...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Petrolul a fost eliminată din Cupa României. Înfrângere cu FCU Craiova pe stadionul Ilie Oană

Petrolul și-a luat la revedere de la ediția 2022-2023 a Cupei României Betano, după eșecul suferit, marți seară, pe „Ilie Oană”, în fața lui...

Ploieșteni loviți cu pumnii și picioarele într-o zonă aglomerată, frecventată de copii și elevi. „Am sunat la Secția 2” [VIDEO}

O cititoare a ziarului nostru care a fost agresată în stația de tramvai de la Spitalul Județean ne-a relatat pe adresa redacției o situație...

Restricții temporare de trafic pe DN1, în zona Posada. Au loc lucrări de toaletare a copacilor

Traficul rutier va fi restricționat temporar, miercuri și joi, în zona Posada, în intervalul 09.00 - 15.00, pentru efectuarea de lucrări de toaletare a...

Cutremur de 3,4 grade Richter în România

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că, în noaptea de marți spre miercuri, s-a produs un cutremur de 3,4 grade Richter,...

Cu bariera ridicată, un tren a rămas pe linie în Prahova, la Albești-FOTO

Trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localității Albești Paleologu continuă să fie un real pericol atât pentru șoferi, cât și pentru...

Parteneri

MindArchitect

WallStreet

Țara care te-ar putea lăsa să transporți la aeroport lichide în bagajul de mână
- Publicitate -