- Publicitate -

Mesajele elevilor scot la iveală derapajele din sistem: “Profesorul de fizică a avut mai multe tentative de a întreține relații cu eleve minore în liceu”

Vă prezentăm o nouă serie de mesaje trimise de către elevii din Prahova în campania “Spune, pe bune, ce se întâmplă la tine în școală”. Mesajele afișate în cadrul acestui articol sunt anonime, iar anumite informații au fost șterse sau cenzurate.

Un profesor de fizică este acuzat că ar fi avut mai multe tentative de a întreține relații cu minore, în liceu, iar o profesoară își bate joc de un elev și îl lasă corigent. Un profesor de la un liceu de prestigiu jignește elevii de la uman și le spune că au creiere de maimuță.

Citește și: Mesajele profesorilor, pe bune: “Elevii uită că datorează respect profesorilor și că vin la școală să învețe”

O elevă de 13 ani este făcută grăsuță de către colegii mai mari. Problemele personale ale unei eleve au fost discutate în fața clasei, în timpul unei ore. Lipsa orelor de educație sexuală în școli este o problemă semnalată de către un elev.

Ce spun elevii că se întâmplă în școlile din Prahova:

“Cea mai mare problemă a liceului meu este profesorul de fizică. Acesta a avut mai multe tentative de a întreține relații cu eleve minore în liceu și continuă de câțiva ani să-și terorizeze elevii.

Consider că o mică schimbare în comportamentul acestuia poate oferi tuturor ceva de câștigat. Sper ca și alți elevi ai liceului să semnaleze această problemă care pune presiune și creează stres.”, elev, 18 ani.

«Mi s-a creat o stare profundă de anxietate!»

“Doamna profesoară NU merită să aibă titlul de profesor! Își bate joc de elevi! Pe mine m-a lăsat repetent anul acesta 2022, deoarece nu-i plăcea fața mea. Mi s-a creat o stare profundă de anxietate! Rog seriozitate. Dacă citește cineva aceste lucruri, vă rog! Luați măsuri! Așa nu se mai poate!!!”, elev, 16 ani.

Citește și: Gelu Hanganu, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori din Prahova: “Păcatul nostru este că noi nu discutăm cu elevii, ci cu proiecția lor în viitor”

“Am venit cu drag în colegiu, pe profil uman, bucuroasă că am intrat într-un liceu de «prestigiu», după cum se spune. Mare mi-a fost mirarea ca după un timp să aud des spunându-se că noi, «ăștia de la uman», suntem cei mai slabi din liceu, că facem de râs liceul, că suntem un fel de «un alt nume de liceu» al școlii.

«Ăștia de la uman au creiere de maimuță»

Da, îți venea mai ușor să treci peste dacă ceilalți elevi spuneau asta, dar nu, aceste lucruri erau spuse de profesorii de la clasă, care veneau să predea materia lor de real la o clasă «proști» și «creiere de maimuță».”, elevă, 19 ani.

“Probleme mele din familie au fost discutate în fața clasei fără ca eu să pot avea un cuvânt de spus, iar acum nu există zi în care diriginta să nu se ia de mine. Am urat toată această perioada și m-am simțit dată la o parte. Din fericire colectivul în care mă aflu este deschis la minte și nu am fost marginalizată pentru asta.”, elevă, 18 ani.

«Sunt mai plinuță și copiii mai mari fac mișto de mine»

“Eu de exemplu sunt mai plinuță și copiii mai mari decât mine fac mișto de mine pe hol. O altă problemă ar fi pauzele prea scurte. Eu am 4 pauze de 5 min și o pauza de 10 min, dar nu e ceva chiar grav deoarece profesorii ne respectă pauzele și nu ne iau din ele.”, elevă, 13 ani.

“Consider că în România și mai ales în școlile românești nu se vorbește destul de problema copiilor care nu se încadrează în standardele de identitate sexuală tradiționale. Se evită cuvântul homosexual și de multe ori nu se permite elevilor să poarte o discuție despre o temă atât de actuală care afectează PREA MULȚI tineri.

Citește și: Daniel Nicodim, viceprimar Ploiești: “Profesorii trebuie să fie atenți la problemele elevilor și să găsească, acolo unde se poate, soluții”

Este necesară educația sexuală în școli, nu este posibil să trăim într-o țară din UE și să aud de fete de vârsta mea care rămân însărcinate din greșeală. Ministerul Educației Naționale ar trebui să se activeze pentru a permite o educație pentru viață și apoi să se gândească la câte note sau vacanțe trebuie să avem pe an.”, 15 ani, elev.

Campania continuă până pe data de 30 iunie 2022 (inclusiv)

Elevi, spuneți, pe bune, aici: https://bit.ly/campanie-educatie-elevi

Parteneri: CJE Prahova, Federația Națională a Părinților – Edupart Prahova, Asociația “Un strop de fericire”, Asociația “Simbio Prahova” și Radio Prahova. #generatialuijohn #spunepebune

O campanie marca Generația lui John, susținută de Observatorul Prahovean.

Citește și: Reacția CJE Prahova. Cazul de bullying din Școala Gimnazială “Ing. Gheorghe Pănculescu” din Vălenii de Munte

Citește și: Vișinel Bălan, vicepreședinte ANPDCA: “Îi mulțumesc doamnei diriginte pentru șansa pe care mi-a oferit-o”

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Mihai Tonsciuc, ploieștean și consilier local: “Iulian Dumitrescu este vinovat pentru că nu avem apă caldă în Ploiești”

Mihai Tonsciuc, consilier local și ploieștean, a acceptat invitația de vorbi deschis despre ceea ce se întâmplă în Ploiești cu apa caldă. În cadrul...

Text despre preotul Visarion Alexa și toate derapajele pe care le îngropăm de vii

Text despre preotul Visarion Alexa, dar și despre derapajele pe care le îngropăm de rușine, din frică sau pentru că am auzit că nimeni...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Petrolul s-a calificat în noul format al Cupei României, după 4-0 cu CSC Șelimbăr

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior...

Șeful Protecției Consumatorului despre meniul din restaurante: „E greu de crezut că lăbuța de crocodil sau cotletul de zebră sunt proaspete”

„Este greu de crezut că cotletul de zebră și lăbuța de crocodil se vând la fel de bine ca pieptul de pui. Dar, totuși,...

Povestea de succes a companiei Verytas, condusă de Aurelian Amuza. Cum a ajuns să construiască un bloc cu birouri și apartamente de lux în...

În zona 0 a municipiului Ploiești, pe strada Bucegi la nr 12, se construiește primul bloc cu birouri și locuințe de. Imobilul, vecin cu...

Petrolul vinde la pachet biletele pentru meciurile cu FCSB și FC Argeș. Cât costă

Petrolul Ploiești vinde, la pachet, bilete la meciurile pe care le va disputa cu FCSB și FC Argeș, pe stadionul Ilie Oană. Prețurile pornesc...

Ce despăgubiri primesc victimele accidentelor rutiere, pe cale amiabilă sau în instanță – Ce reprezintă ”punctajul traumatologic”

Știm că suntem obligați să încheiem asigurări de răspundere civilă auto (RCA), dar puțini cunosc ce drepturi au și prin ce proceduri complicate își...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -