- Publicitate -

Povestea Tatianei Tudor, instructor de yoga: “Opriți-vă, respirați, oferiți-vă mai mult timp și liniște și zâmbiți mai mult”

Tatiana Tudor are 28 de ani, s-a născut în Vălenii de Munte, este fostă dansatoare în trupa “Rebel Cabaret” și actual instructor de yoga în cadrul școlii “Fitness Scandinavia”. Ține cursuri de yoga atât pentru adulți, cât și pentru copii care, spune Tatiana, reușesc să o surprindă de fiecare dată.

Bine ai venit în cadrul interviului. Prezintă-te în câteva cuvinte.

„Bună, John. Îți mulțumesc pentru invitația în cadrul acestui interviu scris. Ca de fiecare dată este o mare plăcere să stau de vorbă cu tine! Pentru cei care încă nu mă cunosc, numele meu este Tatiana Tudor. Lumea mă știe și de Tatiana Aylin. Sunt o optimistă incurabilă, o iubitoare de viața, de dansuri și orice are legătură cu latura spirituală.”

O bună perioadă de timp ți-ai concentrat atenția pe lumea dansului. Povestește despre asta

„Da, a fost o perioada minunată, o perioadă care mi-a adus mii de trăiri, o perioadă în care am adunat multe experiențe. Experiențe care m-au adus acum în punctul în care sunt. Când spui dansuri te gândești… ”ce simplu sau ce frumos sau mmm, da, mă rog”. Însă e mult mai mult decat văd ceilalți.

Citește și: Radu Simionescu, consilier local Ploiești: ”Primarul trebuia să poarte o discuție cu locatarii blocului cu 7 etaje înainte de a se gândi la o eventuală demolare”

Sunt ore de pregătiri, antrenamente, mii de gânduri să fii bine, să dai tot ce-i mai bun pe scenă că să nu dezamăgești publicul, iar lista continuă. E multă muncă, însă este și minunat. Pe mine dansurile, mediul în care am performat și oamenii pe care i-am întâlnit prin prisma trupei Rebel Cabaret, trupa în care am activat mulți ani m-au maturizat foarte mult. Toate adunate m-au adus pe calea pe care sunt acum și pentru asta sunt foarte recunoscătoare!”

Cum ai descoperit yoga și ce anume te-a determinat să îți canalizezi energia pe evoluție spirituală?

„Ei bine, această chemare am avut-o mereu, doar că nu știam să o ascult. A fost mereu în interiorul meu o forță care mă ghida, care mă îndemna să mă ascult mai mult. Însă, vezi tu, când trăiești mereu într-o continua alergare și agitație, nu mai reușești să te concentrezi pe interior, ci ești atent doar la exterior.

Eu a trebuit să dau cu capul de sus, să trec prin niște trăiri care m-au făcut să-mi dau seama că tot ce ține de spiritual pe mine mă ajută foarte mult. Așa mi-am dat voie să încep această călătorie, iar un prim pas că să materializez tot ce știam a fost să încep cursurile de profesor de Yoga din cadrul școlii “Fitness Scandinavia”.”

Ce înseamnă pentru tine yoga? Cine poate practica yoga?

„Pentru mine yoga înseamnă regăsire, simțire, intuiție, iubire, înțelegere proprie, înțelegere și uniune corp-minte-suflet. Oricine poate face această practică, oricine dorește mai mult echilibru în viața, în gânduri și ființă sau poate mai multă flexibilitate fizică. Începând de la copii până la vârstnici.

Citește și: Talentata prahoveancă, Izabela Pădure, interpretă de muzică populară, este invitată luni, ora 13:00, la Podcast Generația lui John

De exemplu, eu pe lângă clasele pentru adulți, am clase și pentru copilași. Nu ai idee ce magie se creează alături de ei, cât de rapid asimilează informația și câtă maturitate au. Lucrez de ceva timp cu ei, însă, zilnic, mă surprind cu câte ceva. Cu copilașii practica yoga este sub formă de joc și joacă în care integrăm principiile din yoga: iubirea, înțelegerea, empatia și uniunea corp-minte-suflet. În definitiv, în sanscrită yoga se traduce prin uniune.”

Ce beneficii vizibile poate avea o persoană care practică yoga?

„Beneficiile sunt multe, foarte multe, dar o să enumăr câteva. Îmbunătățește sănătatea inimii, poate contribui la ameliorarea migrenelor și îmbunătățește respirația. Pranayama sau respirația yoga este o practică care se concentrează pe controlul respirației, prin diferite tehnici și exerciții. Cele mai multe tipuri de yoga includ, de altfel, exerciții de respirație.

Un studiu a demonstrat chiar și creșterea capacității pulmonare datorită practicării yoga timp de 15 săptămâni. Recomand aceasta practică mai ales în această perioadă de haos și stres. Mai dau câteva exemple de beneficii pentru cititori, poate își fac curaj să participe la o clasă de yoga pentru a se convinge: reduce stresul, diminuează anxietatea, ameliorează depresia ușoară, îmbunătățește flexibilitatea, iar lista poate continua numai cu lucruri de bine.”

Cum arată viața ta din prezent în comparație cu cea de-acum 5-7 ani de zile?

„Bună întrebare. Clar acum sunt într-un punct în care am parte de o maturitate spirituală mare și de o evoluție conștientă. Pot spune că sunt mult mai conștientă de tot ce intră în viața mea. Atunci eram haos, haos curat, acum îmi place să spun că sunt un haos organizat.”

Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de la viață?

„Cât de important este să-ți dai voie să rămâi doar tu cu tine, să nu-ți fie frică de singurătate și de „întuneric”. Să înveți să te asculți, să te cunoști mai bine pentru că tocmai această autocunoaștere o să te facă să devii lumina din întunericul de care fugi. O să fii surprins câte lucruri minunate vei observa în jurul tău.”

Ce te motivează în prezent să faci alegerile pe care le faci și să fii unde ești?

„Viața asta făină mă motivează și câteva persoane de suflet pe care le am alături de mine.”

Care este cea mai mare frică a ta?

„La acest capitol lucrez de 5 ani și consider că am cam vindecat toate fricile și traumele, însă de frica de înălțime și frica de apă (piscină, mare, ocean) nu am scăpat și simt că o să-mi ia mult timp să aduc înțelegere, conștientizare și vindecare către ele, însă până la 100 de ani sigur le rezolv.”

Ce sugestie ai pentru toți cei care sunt blocați într-un ritm de viață accelerat, fără o direcție foarte clară?

„Ideea este simplă: opriți-vă, respirați, oferiți-vă mai mult timp și liniște, luați asupra voastră într-o zi doar atât cât puteți face și zâmbiți mai mult. Pentru cei care nu au o direcție clară le-aș sugera să nu intre în panică. În astfel de momente sunt luate decizii eronate. În liniște, să-și asculte mai mult intuiția și sufletul. Doar așa o să li se arate calea potrivită pentru ei.”

Te-ai mai întoarce la dansuri? De ce?

„Nu am renunțat niciodată la pasiunea pentru dans. Nu mai performez pe scenă, însă merg la clase și dansez acasă foarte mult. Pentru mine dansurile sunt acasă. Nu o să renunț niciodată la energia creată de ele. E posibil ca pe viitor sa mai apar și pe scenă, însă rămâne de văzut.”

La final, lasă un mesaj pentru cititorii ziarului Observatorul Prahovean.

„Dragilor, vă mulțumesc că ați ajuns până la finalul interviului și că faceți parte din comunitatea Observatorului Prahovean. Zâmbiți mai des, permiteți-vă să simțiți tot, bucurie, iubire, tristețe, dezamăgire, amăgire, speranță.

Citește și: Povestea lui Ionuț Merezeanu, proprietarul unui apartament din blocul cu 7 etaje renovat ca la carte: “Am investit peste 10.000 de euro, fără mobilier. Cum îmi recuperez banii?” VIDEO

Lăsați să vină către voi toate stările, însă tratați-le cu înțelegere și fiți conștienți de ele. Și, cel mai important mesaj: vorbiți cu oamenii din jurul vostru în așa fel încât dacă vor muri a doua zi, să fiți împăcați cu ultimul lucru pe care l-ați spus sau ultima acțiune pe care ați facut-o față de ei. Vă îmbrățișez pe toți!”

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Articole asemănătoare

Ce cred ploieștenii despre ridicarea restricțiilor: ”Mai port masca la sfânta slujbă!” VIDEO

La aproximativ 3 săptămâni de la ridicarea restricțiilor și renunțarea la purtarea măștilor, ploieștenii sunt rugați să răspundă la câteva întrebări, importante și utile...

Mariana Vechiu, dansatoarea de belly dance de la Românii au Talent: “Faceți diferența dintre o prestație artistică și una simplă, de duzină”

Mariana Vechiu are 31 de ani, este din Ploiești, iar marea ei pasiune este belly dance-ul. A descoperit ritmurile orientale în jurul vârstei de...

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

- Publicitate -

Sondaj

În ultimii 8 ani, ați fost informat/ă despre faptul că Primăria Municipiului Ploiești a demarat lucrările de elaborare a unui nou Plan Urbanistic General?
În același interval de timp, ați fost invitat/ă la vreo ședință, discuție, dezbatere sau informare referitoare la proiecția (cum va arăta) viitorului PUG asupra zonei în care locuiți?
Dacă nu ați fost invitat/ă, ați participa la o astfel de dezbatere?
Sunteți de acord ca noul PUG să aprobe sau să încurajeze construirea de locuințe colective (blocuri) în zonele de case?
Considerați că beneficiați de suficient spațiu verde în zona dumneavoastră?
Considerați că rețeaua stradală a cartierului face față traficului actual?
Vă rugăm să introduceți numele străzii unde locuiți (această informație nu va fi publicată)
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Proiectul Transbaiul prinde contur. Echipa de proiectanți și-a început treaba (FOTO)

Unul dintre marile proiecte ale comunei Valea Doftanei prinde contur. Echipa de proiectanți care a câștigat licitația pentru proiectul Transbaiul, drumul care va lega...

Cercul de Donatori Ploiesti, ediția a XIV-a. Donează 2 ore din timpul tău pentru a susține acțiunile de impact din comunitatea noastră.

Fundația Comunitară Prahova organizează pe 25 mai 2022 cea de-a XIV-a ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Cercul de Donatori este Arena Leilor pentru inițiative...

Bianca Bucur, ploieșteanca medaliată cu aur la limba turcă: “Nu aș fi reușit fără ajutorul profesorului Samir Hatipoğlu”

Bianca Mihaela Bucur este elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din Ploiești. Iubește limba turcă, cultura turcă și tot ce...

O mașină primită cadou de Zoia Ceauşescu este scoasă la licitație. Cât este prețul de pornire

Mașina primită cadou de Zoia Ceauşescu de la Nicolae și Elena Ceaușescu, un Renault Fuego GTS, va fi scoasă la licitație pe 19 mai....

Un bărbat a fost filmat de soție conducând cu un bebeluș de doar câteva luni în brațe [VIDEO]

Pe internet au apărut imagini cu un tânăr aflat la volanul unui autoturism, cu un bebeluș de doar câteva luni în brate, pe Valea...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -