Ar putea pierde Prahova Sfinxul și Babele? Ce spune președintele CJ Dâmbovița despre decizia din prima instanță

0

Deși acum se află pe teritoriul județului Prahova, cele două repere naționale, Sfinxul și Babele, ar urma să aparțină de Dâmbovița. Cel puțin asta susține acum președintele CJ din acest județ, după o primă decizie a unei instanțe.

Corneliu Ştefan, președintele CJ Dâmbovița, într-o postare pe pagina sa de facebook:

”Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor.

Deşi sentinţa nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru.”

Procesul a început în 2015, pe rolul Tribunalului Vâlcea. Reclamant este prefectul judeţului Dâmboviţa, iar lupta în instanță se dă între comuna dâmboviţeană Moroeni şi oraşul prahovean Buşteni.

foto preș. CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău