Ce spun părinții despre testarea copiilor anti COVID. Sarcina a căzut pe umerii lor – „Acasă, în Prahova” LIVE VIDEO

0

După zile întregi de incertitudine cu privire la testarea elevilor pe bază de salivă, se pare că sarcina, potrivit spuselor celor două ministere, revine părinților sau școlilor, acolo unde există acord în acest sens. Și cum, la nivel de Prahova, nicio unitate de învățământ nu este de acord ca testarea să se facă în școală, sarcina cade exclusiv pe umerii părinților. Unii sunt de acord, alții absolut revoltați de această decizie. VIDEO la finalul textului.

Mulți părinți consideră că modul în care este implementată măsura testării copiilor este „un românism clasic”. Sunt multe întrebările și nelămuririle pe care aceștia le au cu privire la procedură, relevanța testului, corectitudinea efectuării lui și, foarte important, felul în care fiecare părinte va arunca aceste teste ulterior, dat fiind faptul că ele constituie deșeuri cu potențial infecțios.

„Acasă, în Prahova”, de la ora 13.00 discutăm pe larg despre acest subiect care a stârnit și stârnește în continuare numeroase controverse în rândul tuturor factorilor implicați, cei mai afectați fiind, din păcate, copiii. Cum profesorii s-au opus vehement efectuării în școală a testelor COVID non -invazive pe bază de salivă, amenințând chiar cu proteste, iată că toată responsabilitatea revine acum părinților, mulți dintre ei absolut stupefiați de felul în care mai marii celor două ministere (Educație și Sănătate) au decis să gestioneze această situație.

Invitați în studio pentru a discuta pe marginea acestui subiect, Cristina Pavel, președinte al Federației Naționale EDUPART-Prahova și Robert Avram, președinte Consiliul Județean al Elevilor.

Reamintim faptul că, potrivit spuselor ministrului Cîmpeanu, testele de salivă ar urma să ajungă în școli săptămâna viitoare. În fiecare vineri, elevii vor primi două teste pe care să le efectueze în fiecare zi de luni și joi.

Un miliard de lei a cheltuit statul pentru achiziționarea a 70 de milioane de teste, nerecunoscute, însă, de statele UE.

Emisiunea poate fi urmărită aici:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău