VIDEO: Stația de tratare a gunoiului din Prahova este îngropată în… gunoi. Situație critică, pentru că operatorii nu mai au unde să îl depoziteze

0

Când problema gunoiului din Ploiești și din alte localități prahovene părea să se rezolve, o alta va genera încă o criză, de această dată mult mai gravă – lipsa soluțiilor legale de depozitare a gunoiului colectat de la prahoveni.

De mai bine de trei ani, municipiul Ploiești a trăit un adevărat coșmar, fiind perioada poate cea mai mizerabilă (la propriu!) de după revoluția din 89. Mulți și-au făcut speranțe că schimbarea de operator pentru curățarea căilor publice va fi și semnalul ieșirii din această criză.

Aflând despre ceea ce astăzi se confirmă, atrăgeam atenția în ultimii ani că Stația de tratare mecano – biologică (STMB) de pe Centura de Est a Ploieștiului este subdimensionată în raport cu necesitățile și că nu va mai dura mult până când capacitatea acesteia va fi depășită.

Despre criza majoră am scris AICI.

Așadar, lipsa investițiilor serioase, în ultimii 10 ani, ne pune astăzi în situația să nu mai avem unde să ducem gunoiul.

Pentru a înțelege mai bine care este circuitul legal prin care trec deșeurile, după ce sunt colectate, citiți articolul de AICI.

Astăzi, pentru a înțelege mai bine situația din teren, vă prezentăm cum arată perimetrul Stației de tratare, fiind lesne de înțeles că situația este cu adevărat gravă. În foarte scurt timp, mașinile operatorilor din Prahova, nu doar din Ploiești, nu vor mai avea cum să ridice gunoiul la timp, tocmai pentru că nu vor avea unde să îl mai ducă.

Și cum o groapă ecologică nu poate să apară peste noapte, criza va fi una de durată. Continuăm acest demers, ținându-vă la curent cu soluțiile pe care sperăm ca autoritățile să le găsească în cel mai scurt timp.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău