Cercetătorul Octavian Jurma, care a anunțat valul al patrulea încă din iulie: ”Am putea avea sărbători de iarnă mai liniștite”

0

Cercetătorul Octavian Jurma, care a anunțat valul al patrulea încă din luna iulie, a fost invitat la Observatorul Prahovean LIVE pentru a discuta despre criza sanitară cu care se confruntă întreaga țară în această perioadă.

Octavian Jurma a explicat de ce s-a ajuns la un număr record de infectări, soldate cu sute de decese în fiecare zi.

”Politicienii au ignorat semnalele de alarmă și au refuzat să ia măsurile necesare la o rată a incidenței suportabilă pentru sistemul sanitar. Noi am avut restricții care puteau fi ridicate pe măsură ce se implementa certificatul verde. Deschiderea școlilor a fost o altă măsură care a agravat și mai mult situația epidemiologică” a declarat cercetătorul Octavian Jurma la Observatorul Prahovean LIVE.

Acesta consideră că dacă se menține ritmul actual de infectare, 30% din populație dse va imuniza trecând prin boală, dar cu consecințe grave: sute de morți și mii de pacienți spitalizați în fiecare zi.

Cercetătorul a avut și un mesaj optimist la finalul emisiunii. ”Probabil că din 15 noiembrie numărul infectărilor va începe să scadă, iar de sărbători nu va mai exista această presiune uriașă pe medici. Ei cu siguranță nu vor avea sărbători liniștite, dar în spitale nu vor mai fi la fel de mulți pacienți cum sunt acum și mă refer în special la cei care dezvoltă forme grave. Oamenii trebuie să conștientizeze că dacă se vaccinează evită să ajungă la terapie intensivă”.

Înregistrarea emisiunii Observatorul Prahovean LIVE cu cercetătorul Octavian Jurma:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău