Încă o tură pe la cofetăriile din Ploiești. Episodul 3 :)

3

Da, da… știu… se supără lumea, dar noi cofetării tot vizităm. Măcar două-trei pe lună… Urmăresc recomandările voastre și încerc, pe cât posibil, să mai renunț din când în când la cele care mi s-au lipit de suflet și despre care vă povesteam în primul articol, adică „Andrei” și „Dulce și Sărat”, și să trec la o tură de cumpărături și pe la cele lăudate de voi.

La începutul lunii trecute, când am avut un eveniment în familie, ne-a trecut prin cap să încercăm ceva nou, dar… ne-a fost teamă. Așa că, nevrând să riscăm, am dat comandă de un tort fără zahăr la Cofetăria Andrei. Nu îl mai încercasem până atunci. Deși nu prea avem încredere în dulciurile fără zahăr, vreau să vă spun că a fost foarte apreciat. Acum, sincer, nu mă așteptam la cine știe ce dar, având în vedere natura dietetică a tortului, a fost mai mult decât bun.

Citește și https://www.observatorulph.ro/exclusiv/2601635-am-incercat-produsele-mai-multor-cofetarii-din-ploiesti-si-imprejurimi-ce-nu-mi-a-placut

Ziua Copilului s-a lăsat anul acesta cu o vizită la Cofetăria Delice, pe o ploaie enervantă. Nu, nu m-am deplasat personal, ci l-am rugat pe soț să mă rezolve. „Unde mă trimiți pe mine? De unde să știu eu ce vrei să iau?”, mi-a zis când l-am rugat să se ducă. „Aaaa, stai liniștit, tu crezi că eu știu?”, l-am întrebat. „Vezi ce au pe-acolo și mă suni. Ne hotărâm pe loc la telefon!”.

După ceva parlamentări la telefon cu discuții gen: „Trimite poze să văd cum arată!” sau „Întreabă și tu ce au cu fistic și ciocolată… sau vezi ce-ți recomandă…”, s-a lăsat până la urmă cu Belcolade, Louissiana, Trilogie Delice, Prăjitură Mousse în formă de trandafir alb și încă un sortiment cu fistic, nu mai știu cum se numește. La Belcolade s-a dus țintit pentru că spusese cineva pe site că este foarte bună.

Acum, clar gusturile sunt diferite, unii preferă mai dulci prăjiturile, unii dimpotrivă. Unora le place ciocolata, altora prăjiturile cu fructe. Unii vor cu blat, alții fără…

Din acest motiv voi comenta mai puțin gusturile și mai mult calitatea ingredientelor și combinațiile. Da, ca și la Andrei, și la Delice se simte calitatea superioară a ingredientelor folosite. În plus, clar ce am luat noi era foarte proaspăt.

Nu mi-a plăcut (dar e chestie de gust…) trandafirul alb. Adică umplutura dulce cu zmeura din mijloc, pentru gustul meu nu a fost tocmai o alegere fericită. Celelalte în schimb au avut mare succes. Este clar că la Delice, dacă doriți un mousse de calitate, puteți merge cu încredere.

Cele cu blat au fost ok, bune, dar nu deosebite, după preferințele noastre.

Vaccinarea copilului am „sărbătorit-o” cu o vizită la Cofetăria Ana State. Aici am mers, recunosc, cu o mare curiozitate. Aveam în urma articolelor anterioare recomandări foarte bune, exact ca și la Delice. Trebuie să recunosc însă că sunt unele recomandări care par reclamă și atât. Adică nu par recomandări sincere, ale celor care merg acolo în calitate de clienți și nu au un interes în afacere.

Din această cauză, când cineva din anturaj îmi spune: „Dacă vrei să te enervezi, mergi la Ana State de lângă Hotel Prahova. Să vezi ce te ceartă doamnele de acolo dacă nu te decizi instant…”, pentru mine este o provocare maximă. Trebuia clar să testez asta.

Așa că, însoțită de unul dintre copiii din dotare, am mers să facem o tură de cumpărături la Ana State, fix la locația cu pricina.

Am intrat în cofetărie cu ceva emoții, recunosc. Nu eram hotărâtă dacă să luăm tort sau prăjituri. Îmi suna în cap că trebuie să mă decid repede. Eeee, dar cu cât îți propui mai mult o treabă de genul acesta, cu atât nu îți iese. Astfel încât (și pe cuvânt că nu am făcut-o special) când am fost întrebate dacă ne-am decis, am spus cu jumătate de gură că încă nu. „Bine, mai uitați-vă atunci. Nu e nicio grabă…”, Ha! Șoc!! Eu mă așteptam la altceva… Abia așteptam să îi povestesc persoanei care îmi spusese de atitudinea doamnelor de acolo, ce tură bună am nimerit. Și mai ales că nu m-a certat nimeni.

Am ales într-un final vreo 8 prăjituri: Snickers, Jack Daniels, ecler cu vanilie, o prăjitură cu 4 feluri de ciocolată, Amandină cu zmeură, un Mousse After Eight, un Extasy și o prăjitură cu mere de post.

La fel, e vorba de gusturi… Amandina a fost cea mai hulită: „E prea dulceeee! Mănânc-o tu!”. Da, într-adevăr, era prea dulce pentru gusturile noastre, evident.

Mare succes au avut After Eight (ciocolată neagră și mentă), eclerul și prăjitura cu mere. „Mai bine luam numai din astea!”, au comentat toți pe lângă mine.

Da, așa era. Cele trei au fost cele mai bune. Snickers și Jack Daniels au fost prea dulci pentru „ciocolatistul” familiei care a comentată că „Mai bun a fost Snickersul de la Narcisa!”, de unde luasem data trecută, iar cea cu patru feluri de ciocolată nu a fost o combinație prea fericită cu aromele. În schimb, After Eight și prăjitura cu mere au fost de vis.

Citește și https://www.observatorulph.ro/exclusiv/2605041-am-incercat-si-alte-cofetarii-din-ploiesti-sper-sa-nu-se-supere-iar-unii

Ce am observat la prăjiturile de la Ana State și mi s-a părut deosebit, a fost blatul de la prăjitura cu mere. Nu era blat normal, era ca un fel de împletitură dulce, însiropată și foarte aromată, asemănătoare baclavalelor turcești.

Per total, ingrediente de calitate, nicio prăjitură, oricât de dulce ar fi fost, nu lăsa în urmă gustul acela dulceag și lipicios. Ceea ce denotă, clar, calitate superioară.

Oricât s-ar supăra unii, vom continua să vizităm cofetării în Ploiești și împrejurimi. După ce vom avea suficiente experiențe, poate vom alcătui și un top… subiectiv, desigur.

Să vedem pe unde vom mai ajunge pentru episodul viitor. Ceva sugestii?

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

3 COMENTARII

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău